0 Deljenj 1205 Ogledov
© facebook

VIDEO: Hrvaška v plamenih, evakuirali ljudi, zaprli avtocesto! To so šokantni prizori

28. July, 2019 8:54
1205 Ogledov

Na območju južne Dubrave pri Šibeniku je goriel obsežen požar. Nekatere prebivalci so bili primorani evakuirati, morali pa so zapreti del tamkajšnje avtoceste, kot tudi več lokalnih cest.

»Sinoči je bilo hujše kot leta 1991, ko so nam povedali, da moramo pobegniti iz naših domov. Brez pretiravanja. Ogenj je spremenil smer, nisi vedel, kaj gori, a gorelo je na vse strani. Približno okoli 1 ponoči smo odšči v Šubićevac in kakšne stvari gredo skozi tvojo glavo. V nekaj kilometrih, ki smo se jih vozili, smo videli ljudi, ki so mi dali življenje na kocko in nam pomagali. Zaskrbljena sem bil zaradi strahu pred družino …« je povedala ene od novinark portala 24sata.

Namestnik župana Šibenika Danijel Mileta je povedal, da je obstajala nevarnost, da bi ogenj dosegel vas Rupići, kjer so prebivalcem okoli 50 hiš že odredili evakuacijo, a so gasilci ogenj uspešno ustavili. Izpostavil pa je, da gre za “ogromen in obsežen požar”, ter da je zaprta avtocesta. Kot je povedal, je zaprt odcep za Šibenik, kot tudi lokalne ceste proti Drnišu.

Iz tamkajšnje policijske uprave so okoli 18. ure sporočili, da je ob lokalnih cestah med drugim zaprta avtocesta A1 med odcepoma Pirovac in Vrpolje. Izpostavili so, da trenutno življenja in poslopja na tem območju niso ogrožena, da pa policisti pomagajo pri urejanju prometa, zato voznike pozivajo k potrpljenju in pozornosti.

Iz hrvaške vojske so včeraj sporočili, da pri gašenju požara sodeluje 26 vojakov s tremi vozili, in da jih bodo v primeru potrebe poslali še več. Ob 120 gasilcih s 40 vozili požar gasijo tudi tri večja letala za gašenje in tri manjša letala. So pa hrvaški gasilci tudi razjasnili vse, tistim, ki menijo, da nič ne delajo, zakaj dejansko ležijo na asfaltu …

 

 

Več iz te kategorije