0 Deljenj 1153 Ogledov

FOTO: Kljub izvajanju protitočne obrambe padla tako debela toča

28. July, 2019 8:18
1153 Ogledov

Poročali smo, da je vremnsko divjanje včeraj na Primorskem terjalo smrtno žrtev. Razbesnelo se je tudi na Štajerskem, kjer je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v občini Ptuj močan veter odkril streho objekta. Gasilci PGD Grajena so odkrito streho pokrili.

Med neurjem v občini Brežice, je v naselju Gabrje pri Dobovi udarila strela v dimnik stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gabrje so pregledali okolico udara strele in zamenjali poškodovane strešnike. Požara ni bilo. V večernih urah se je med neurjem v občini Krško na ceste podrlo več dreves, v mestu Krško pa na več mestih poplavilo glavno cesto. Posredovali so dežurni delavci CGP in Kostaka, ki so očistil odtočne kanale in razžagali ter odstranili podrta drevesa. Gasilci PGE Krško so na Trgu Matije Gubca v Krškem, iz kletnih prostorov poslovnega objekta prečrpali približno dva kubična metra meteorne vode.V večernih urah se je med neurjem v občini Sevnica na ceste podrlo več dreves. Posredoval je dežurni delavec CGP Sevnica, ki je drevesa razžagal in jih odstranil. Ob 19.01 so v Gornji Radgoni zaradi neurja gasilci PGD Gornja Radgona izčrpali iz dveh objektov izčrpali meteorno vodo.

V številnih predelih v državi je padla toča.

Posnetek iz kraja Grad na Goričkem.

Posnetek iz Zidanega Mostu.

Posnetek iz kraja Gomilica v Prekmurju.

Posnetek iz Ljutomera.

Specializirani portal Neurje.si je objavil tudi posnetek debele toče, ki je padla v neposredni bližini slovenske meje, južno od avstrijskega Gradca, kljub temu, da so izvajali protitiočno obrambo. Pripisali so zanimivo pojasnilo.

Več iz te kategorije