0 Deljenj 1000 Ogledov

VESTE, KDO JE POSTAL VAŠ ŽUPAN? Preverite rezultate

2. December, 2018 19:19
1000 Ogledov
STA

V drugem krogu bo danes do župana prišlo še v 56 občinah. Župana v drugem krogu volili med drugim v Mariboru, Kopru, Kranju in Ptuju.

Županski stolček v Mariboru se po skoraj 60 odstotkih preštetih glasovnic obeta podjetniku Saši Arsenoviču (SMC). Po podatkih občinske volilne komisije ta z 58,7 odstotka glasov vodi pred nekdanjim mariborskim županom in kandidatom NLS Francem Kanglerjem, ki so mu volivci po doslej preštetih glasovnicah namenili 41,3-odstotno podporo.

Po približno polovici preštetih glasov v Kranju kaže na prepričljivo zmago Matjaža Rakovca. Po podatkih občinske volilne komisije ta z 69,5 odstotka vodi pred tekmecem Zoranom Stevanovićem. Volilna komisija in policija sicer obenem še preverjata sum morebitnih nepravilnosti pri glasovnicah s predčasnega glasovanja.

Na Ptuju je po vseh preštetih glasov na županskih volitvah zmagala Nuška Gajšek. Kandidatka SD je po delnih neuradnih izidih dobila 66,9 odstotka glasov. Njen tekmec Štefan Čelan pa je prejel 33,1 odstotka glasov. Gajškova je tako postala edina županja v mestnih občinah, Ptuj pa bo prvič dobil županjo.

Jeseničani so se po 12 letih županovanja Tomaža Toma Mencingerja odločili za spremembo, saj so v današnjem drugem krogu lokalnih volitev za novega župana izvolili Blaža Račiča. Po delnih neuradnih podatkih so mu namreč zaupali 64,2 odstotka glasov, Mencingerju pa 35,8 odstotka.

Dežurna služba doslej prejela skupaj 35 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Preverite rezultat!

Več iz te kategorije