0 Deljenj 480 Ogledov

V torek se bo pooblačilo, prineslo bo padavine

20. December, 2021 6:28
480 Ogledov

Danes bo pretežno jasno. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, za ponedelejk napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 11 °C.

Jutri se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu bo ostalo delno jasno. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bodo popoldne rahle padavine, nad okoli 400 m kot rahel sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v alpskih dolinah okoli -9, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju od 4 do 8 °C.

Obeti. V sredo bo marsikje megla ali nizka oblačnost, ki se bo čez dan predvsem na severovzhodu razkrojila. V višjih legah in ponekod na zahodu bo pretežno jasno. V četrtek se bo od jugozahoda pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. S severnimi vetrovi k nam v višinah doteka hladnejši in precej suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas sprva prehodno več oblačnosti. Čez dan bo pretežno jasno, ob severnem Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo v krajih severno od nas še deloma jasno. Drugod se bo postopno pooblačilo.

Več iz te kategorije