0 Deljenj 739 Ogledov

V nižine se vrača sneg, Arso izdal opozorilo

8. December, 2020 6:01
739 Ogledov

Danes bo oblačno in zjutraj ponekod megleno. Dopoldne bo na zahodu spet začelo deževati, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Meja sneženja bo med 600 in 900 m nadmorske višine, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Na severnem Primorskem bo zapihala šibka burja, ob morju pa bo pihal okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 8 do 12 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Zaradi obilnega sneženja se bo predvsem v visokogorju Julijskih Alp znova povečala nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo popoldne ponekod spustila do nižin. Takrat bodo padavine na zahodu že ponehale. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 6 do 10 °C.

Obeti. V noči na četrtek bodo v zahodni polovici države spet možne občasne padavine. Meja sneženja bo med 500 in 700 m nadmorske višine. V četrtek in petek bo oblačno in ponekod megleno ter povečini brez padavin.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem se je poglobilo novo ciklonsko območje, ki se z vremensko fronto počasi bliža Jadranu. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno od nas dopoldne začelo deževati, dež se bo širil proti vzhodu. V sosednjih krajih Madžarske ter v vzhodni Avstriji in vzhodni Hrvaški bo večino dneva suho. V Istri in Kvarnerju se bo krepil jugo.

Jutri bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne v krajih zahodno od nas že ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Več iz te kategorije