0 Deljenj 3551 Ogledov

Ulala! Cerarjeva in Pahorjev si lahko privoščita najdražje

2. November, 2017 6:05
3551 Ogledov
Foto: arhiv Škandal24

Če je tvoj oče predsednik države Borut Pahor, ali pa si trenutna punca predsednika vlade Mira Cerarja, nimaš prav nobenih finančnih ali časovnih problemov. In kaj počneta Pahorjev sin Luka in Cerarjeva punca Mojca Stropnik – posedata v razvpiti slaščičarni v centru Ljubljane.

Slaščičarna v lasti družine Cerarjevega najtesnejšega strankarskega prijatelja in po poročanju nekaterih medijev tudi najvplivnejšega strankinega lobista Mitje Sojerja je zaslovela, ko je moral nekdanji predsednik Milan Kučan zapustiti državne pisarne in je številne sestanke s političnimi sopotniki preselil v slaščičarno, v dobrotah katere lahko uživajo le upokojenci z debelimi denarnicami. Kot Kučan, ki mu je poslanec NSi Matej Tonin omogočil letos 22 tisoč evrov, prihodnje leto pa še petsto evrov več doplačila.

Slaščičarna za bogate
Peter Jančič
, nekdanji odgovorni urednik časnika Delo, ki ga je Kučanov forumaš Stojan Petrič odpustil, je na portalu spletnicasopis.eu objavil izračun, po katerem ima Kučan 4750 evrov mesečne pokojnine. Avgusta je povprečna neto starostna pokojnina znašala 620 evrov, a 37 odstotkov upokojencev prejema le petsto evrov ali manj na mesec. Te si tortic v slaščičarni, kjer jih prodajajo po štiri evre, večkrat tedensko gotovo ne morejo privoščiti. Sicer pa se Kučanova ljubezen do slaščičarne vse bolj pozna tudi na njegovi postavi.

Verjetno se Kučan v slaščičarni dobro počuti tudi zato, ker je njena direktorica že od leta 1999 Urška Šefman Sojer, katere oče Peter Šefman, ki je bil šef Kučanovega varovanja. Njegova ljubezen do lokala, na otvoritev katerega je prišel, je celo bolj dolgotrajna kot je bila ljubezen med Šefmanovo in Sojerjem, ki sta se medtem že razšla.

Trumpova hladna do Cerarjeve
Cerarjeva trenutna spremljevalka Mojca, ki je to postala, ko se je s predsednikom vlade razšla Vesna Arnšek, je pa prijateljicam zaupala, kako je bilo, ko je kot premierjeva spremljevalka srečala Melanio Trump, soprogo Donalda Trumpa slovenskega rodu. Po Ljubljani pripoveduje, da prva dama ZDA odlično govori slovensko, da pa naj bi bila v odnosu zelo hladna. Ali je Trumpova do Stropnikove hladna zaradi osebne antipatije ali je to le posledica sovražnih izjav Cerarjevih krogov do ameriškega predsedniškega para, zaenkrat še ni znano.

Cerarjeva spremljevalka v Sloveniji toži, da je Melania Trump do nje hladna. Foto: arhiv Škandal24

ZATOČIŠČE JANKOVIĆA
V razvpito slaščičarno na Kongresnem trgu se je v letu 2012 in to z uradnim opravičilom, da je službeno zadržan, v Kučanovo družbo zatekel tudi njegov politični varovanec Zoran Janković. Janković bi moral biti tistega januarskega dne sicer kot predsednik takrat parlamentarne stranke Pozitivne Slovenije sicer navzoč na nujni seji odbora za finance, ki je takrat razpravljal o stanju javnih financ, ki je bilo blizu prihodu trojke v Slovenijo.

Več iz te kategorije