0 Deljenj 211 Ogledov
facebook

Ste že pogledali rezultate za svojo občino? Gasilci so se z neodvisno listo prebili v mestni svet!

19. november, 2018 9:26
211 Ogledov

Po prvem krogu lokalnih volitev je včeraj 156 občin dobilo župane, v 56 občinah pa bo potreben drugi krog, ki bo v nedeljo, 2. decembra.

Rezultati po posameznih občinah so na ogled na povezavi.

Posebej zanimivo je bilo letos v Mariboru, kjer je bilo kar 18 županskih kandidatov. V drugem krogu se bosta pomerila gostilničar, ki je v preteklosti podrejenega tako močno pogrizel, da je moral pomoč iskati v bolnišnici, Aleksander Saša Arsenovič, in nekdanji župan Franc Kangler.

Bo pa v novi sestavi mariborskega mestnega sveta kar enajst strank, med drugim bodo trije občinski svetniki z Liste kolesarjev in pešcev, v mestni svet pa se je z enim svetnikom uspelo prebiti tudi nedovisni listi Gasilci Maribora. Vladni Stranka Alenke Bratušek in Lista Marjana Šarca sta ostali pod pragom.

SDS zmagala z naskokom

Na nacionalni ravni je sicer, tako kot na letošnjih državnozborskih volitvah, z naskokom slavila SDS, ki je na volitvah v občinske oziroma mestne svete dobila 127.900 glasov volilk in volilcev, kar se je prelilo v 537 mandatov. Z več kot 50 tisoč glasovi in 200 svetniškimi mesti manj je na drugem mestu SD.

Precej manjša kot razlika med SDS in SD je razlika med drugo in tretjeuvrščeno NSi, ki je osvojila 48.889 glasov, kar pomeni 176 mandatov.

Natančnejše podatke si oglejte v tabeli, ki jo je objavila Državna volilna komisija.

Parlamentarna opozicija, ki jo tvorijo SDS, NSi in SNS, je sicer v celoti premagala vladno koalicijo, ki jo tvorijo LMŠ, SMC, SD in DeSUS.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Je bil čebelnjak namenoma požgan?
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Je bil čebelnjak namenoma požgan?

bogdan sajovic - 17. februar, 2019 14:07

Včeraj okoli šeste zjutraj so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru čebelnjaka v okolici Domžal. Čebelnjak, velikost šest krat tri metre je pogorel v celoti in…

Porezal ga je po nogi
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Porezal ga je po nogi

bogdan sajovic - 17. februar, 2019 14:05

V soboto zvečer je prišlo do resnega prepira, ko se je na koncu zabliskal tudi nož. Na Kunaverjevi v Ljubljani sta se sprla 41- letnik in 67-…

Policisti kršiteljem zasegli štiri vozila
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Policisti kršiteljem zasegli štiri vozila

bogdan sajovic - 17. februar, 2019 14:04

Policisti PPP Maribor so 16. 2. 2019 ob 11. 25 uri, na Preradovičevi ul. v Mariboru, ustavili 22 letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Maribora. V postopku…

Več iz te kategorije