0 Deljenj 292 Ogledov
facebook

Ste že pogledali rezultate za svojo občino? Gasilci so se z neodvisno listo prebili v mestni svet!

19. november, 2018 9:26
292 Ogledov

Po prvem krogu lokalnih volitev je včeraj 156 občin dobilo župane, v 56 občinah pa bo potreben drugi krog, ki bo v nedeljo, 2. decembra.

Rezultati po posameznih občinah so na ogled na povezavi.

Posebej zanimivo je bilo letos v Mariboru, kjer je bilo kar 18 županskih kandidatov. V drugem krogu se bosta pomerila gostilničar, ki je v preteklosti podrejenega tako močno pogrizel, da je moral pomoč iskati v bolnišnici, Aleksander Saša Arsenovič, in nekdanji župan Franc Kangler.

Bo pa v novi sestavi mariborskega mestnega sveta kar enajst strank, med drugim bodo trije občinski svetniki z Liste kolesarjev in pešcev, v mestni svet pa se je z enim svetnikom uspelo prebiti tudi nedovisni listi Gasilci Maribora. Vladni Stranka Alenke Bratušek in Lista Marjana Šarca sta ostali pod pragom.

SDS zmagala z naskokom

Na nacionalni ravni je sicer, tako kot na letošnjih državnozborskih volitvah, z naskokom slavila SDS, ki je na volitvah v občinske oziroma mestne svete dobila 127.900 glasov volilk in volilcev, kar se je prelilo v 537 mandatov. Z več kot 50 tisoč glasovi in 200 svetniškimi mesti manj je na drugem mestu SD.

Precej manjša kot razlika med SDS in SD je razlika med drugo in tretjeuvrščeno NSi, ki je osvojila 48.889 glasov, kar pomeni 176 mandatov.

Natančnejše podatke si oglejte v tabeli, ki jo je objavila Državna volilna komisija.

Parlamentarna opozicija, ki jo tvorijo SDS, NSi in SNS, je sicer v celoti premagala vladno koalicijo, ki jo tvorijo LMŠ, SMC, SD in DeSUS.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Franko izpadel iz šova, to kar je potem naredil Škufca je šokiralo vse
Rumeno
53 Ogledov
Rumeno
53 Ogledov

Franko izpadel iz šova, to kar je potem naredil Škufca je šokiralo vse

User One - 20. maj, 2019 7:30

Polfinalna oddaja šova Zvezde plešejo je postregla z novimi presenečenji, plesnimi presežki in napetimi trenutki. Plesni izzivi pa so bili usodni za nedavnega zmagovalca Kmetije Franka Bajca,…

Na avtocesti v ograjo, obstal na prehitevalnem
Črno
39 Ogledov
Črno
39 Ogledov

Na avtocesti v ograjo, obstal na prehitevalnem

User One - 20. maj, 2019 7:29

Nedeljsko popoldne je na dolenjski avtocesti zaznamovala prometna nesreča. Uprava za zaščito in reševanje je zapisala, da se je ob 17.06 na avtocesti pri izvozu Trebnje–vzhod, smer…

Velja biti pazljiv, ko je rinila voziček, je ostala brez več sto evrov!
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Velja biti pazljiv, ko je rinila voziček, je ostala brez več sto evrov!

User One - 20. maj, 2019 7:29

Med vikendom je pravi šok doživela ženska pri trgovini, ki je v trenutku ostala brez več sto evrov. Policija je zapisala: "Na parkirišču trgovskega centra v Celju…

Več iz te kategorije