0 Deljenj 3014 Ogledov 3 Comments

Šok na RTV! Na soočenje o drugem tiru prišel z nožem

13. September, 2017 16:54
3014 Ogledov 3

LJUBLJANA – Organizatorji referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru so na soočenju TV Slovenija predstavili argumente za in proti. V ospredju sta bili vprašanji cene in trase. Povabljenih je bilo 18 nasprotnikov in 11 podpornikov.  Nasprotniki zakona so se zavzemali za cenejšo različico projekta, podporniki pa za njegovo čimprejšnjo realizacijo.

Brez zapletov ni šlo. Že med oddajo so bile replike 18 nasprotnikov zakona, da v primerjavi s podporniki niso imeli pravilno odmerjen čas. »Oni razpredajo svoje misli, mi pa v 30 sekundah povemo kaj imamo za povedat. To je kriminal! Nacionalni televiziji dajem rdeč karton,« je bil jasen nasprotnik omenjenega zakona, Aleš Primc iz Gibanja za otroke in družine, ki je obenem prepričan, da ta vlada ne bo gradila drugega tira, ker bo čez pol leta odšla.

Po oddaji so prišla celo protestna pisma, da so v njej imeli svoj sedež (neupravičeno) predstavniki štirih državnih podjetji.  V soočenju pa sta sodelovala tudi Tomaž Vidic iz Darsa in Marko Bandelli Zavezništva socialno-liberalnih demokratov, do referenduma se nista opredelila. Že padajo obtožbe, da preostalim kandidatom odvzemata čas.

Angelca Likovič iz Gibanja za otroke in družine ter bodoča predsedniška kandidatka je med drugim opozorila, da bodo kredit za drugi tir odplačevali naši vnuki in pravnuki.

Še to, pred soočenjem se je 31 prijavljenih srečalo v prostorih RTV-ja, da bi jim organizator razložil pravila. Priprave je skrbno spremljala varnostna služba. Pred oddajo so tako varnostniki  spremljevalcu enega od udeležencev vzeli nož, so še povedali v včerajšnih Odmevih.

 

Več iz te kategorije