0 Deljenj 86 Ogledov 2 Comments

Šok na RTV! Na soočenje o drugem tiru prišel z nožem

13. september, 2017 16:54
86 Ogledov 2

LJUBLJANA – Organizatorji referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru so na soočenju TV Slovenija predstavili argumente za in proti. V ospredju sta bili vprašanji cene in trase. Povabljenih je bilo 18 nasprotnikov in 11 podpornikov.  Nasprotniki zakona so se zavzemali za cenejšo različico projekta, podporniki pa za njegovo čimprejšnjo realizacijo.

Brez zapletov ni šlo. Že med oddajo so bile replike 18 nasprotnikov zakona, da v primerjavi s podporniki niso imeli pravilno odmerjen čas. »Oni razpredajo svoje misli, mi pa v 30 sekundah povemo kaj imamo za povedat. To je kriminal! Nacionalni televiziji dajem rdeč karton,« je bil jasen nasprotnik omenjenega zakona, Aleš Primc iz Gibanja za otroke in družine, ki je obenem prepričan, da ta vlada ne bo gradila drugega tira, ker bo čez pol leta odšla.

Po oddaji so prišla celo protestna pisma, da so v njej imeli svoj sedež (neupravičeno) predstavniki štirih državnih podjetji.  V soočenju pa sta sodelovala tudi Tomaž Vidic iz Darsa in Marko Bandelli Zavezništva socialno-liberalnih demokratov, do referenduma se nista opredelila. Že padajo obtožbe, da preostalim kandidatom odvzemata čas.

Angelca Likovič iz Gibanja za otroke in družine ter bodoča predsedniška kandidatka je med drugim opozorila, da bodo kredit za drugi tir odplačevali naši vnuki in pravnuki.

Še to, pred soočenjem se je 31 prijavljenih srečalo v prostorih RTV-ja, da bi jim organizator razložil pravila. Priprave je skrbno spremljala varnostna služba. Pred oddajo so tako varnostniki  spremljevalcu enega od udeležencev vzeli nož, so še povedali v včerajšnih Odmevih.

 

Mogoče vas bo zanimalo

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka
Lifestyle
8 Ogledov
Lifestyle
8 Ogledov

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka

User One - 25. september, 2017 22:00

Tisti, ki ste si že zlomili kakšno kost, veste, da to boli. Resnično boli. Niti okrevanje ni prav prijetno, saj vam polomljen ud oblijejo z gipsom, ki…

Pralnica denarja: po NLB še NKBM
News
4 Ogledov
News
4 Ogledov

Pralnica denarja: po NLB še NKBM

User One - 25. september, 2017 18:52

Novo KBM naj bi italijanski državljani uporabljali za pranje denarja iz nezakonitih poslov ter izogibanje italijanski davkariji in policiji, poroča italijanski poslovni časnik Il Sole 24 ore.…

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?
Lifestyle
4 Ogledov
Lifestyle
4 Ogledov

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?

User One - 25. september, 2017 18:00

Znanstveniki s kalifornijske Univerze Berkley v ZDA so klasičen način zavezovanja vezalk poimenovali za katastrofo. Trdijo, da celo življenje napačno vežemo vezalke in da obstaja boljši način.…

  • Nata

    Moram napisati, da so ta soočenja ena velika farsa !! Eno veliko norčevanje iz državljanov, ki bodo ta drugi tir plačevali leta in leta !!
    Koliko zagovornikov se je nabralo ??? Ja, no, seveda branijo svoj položaj in za to branjenje jim je vlada celo denar preskrbela.???

  • karpelec

    Šolarčki so bili razdeljeni na dve strani: eni s časovnimi privilegiji, drugi brez njih. Stroga učiteljica je bila brezkompromisna, kot gestapo je kaznovala neposlušne. Stalin sploh ne bi zardeval.

Več iz te kategorije

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes
News
5 Ogledov
5 Ogledov

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes

User One - 25. september, 2017 17:38
Novi Škandal24
News
8 Ogledov
8 Ogledov

Novi Škandal24

User One - 25. september, 2017 9:14