0 Deljenj 932 Ogledov

Slovenec sodeloval s Srbi: Zasegli so jim 1800 sadik konoplje, s katerimi bi lahko zaslužili več kot 3,5 milijona evrov

9. December, 2017 5:36
932 Ogledov
Foto: iStock

Odkrili so, da so s Slovencem sodelovali še Srbi. 

Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov, je v izjavi za medije predstavil kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Kriminalisti so namreč na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo večjega gospodarskega poslopja. Prostost so odvzeli trem državljanom Srbije, ki so v gospodarskem poslopju na 900 kvadratnih metrih, v posebej prirejenih prostorih za gojenje, neupravičeno gojili skoraj 1800 sadik rastline konoplje. Prav tako so jim zasegli 57 paketov rastline konoplje, bruto teža 27 kilogramov, denar, večjo količino ostalih pripomočkov za proizvodnjo in vzgojo konoplje (sijalke, dušilke, filtri, ipd, …).

V povezavi s tem kaznivim dejanjem so mariborski kriminalisti v ponedeljek, 4.  decembra  2017,  na  območju Policijske uprave Ljubljana opravili hišno preiskavo poslovnega  prostora,  stanovanjske  hiše in osebnega vozila ter odvzeli prostost 34-letnemu Slovencu. V zelo zahtevni kriminalistični  preiskavi  so uspeli zbrati materialne dokaze, ki nedvomno izkazujejo sostorilstvo slovenskega državljana z že ovadenimi Srbi.

Slovenski  državljan  je  imel  v  navedeni  združbi vlogo upravnika, ki je skrbel  za  finančno poslovanje oz. je razpolagal s sredstvi za obratovanje gospodarskega  poslopja  v  smislu najema navedenega poslopja in plačevanja stroškov, prav tako pa je skrbel za nabavo vseh predmetov, ki so v povezavi z obravnavanim kaznivim dejanjem, so sporočili s PU Maribor.

Ali  in  če  je  imel ovadeni Slovenec še večjo vlogo, in ali so s kaznivim dejanjem  povezani  še  drugi,  morda celo organizirana kriminalna združba, bodo ugotavljali v nadaljevanju preiskave, ki še ni zaključena. Osumljenega so tudi že privedli  na  zaslišanje k preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega  sodišča  v  Mariboru, ki je zoper njega sprva odredil sodno pridržanje, kasneje pa še pripor. Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let.

Več iz te kategorije