0 Deljenj 2156 Ogledov

Skupina slovenskih državljanov zavrnila evakuacijski let, počakali bodo ugodnejšo varianto

20. March, 2020 12:41
2156 Ogledov

Poljska je Sloveniji omogočila evakuacijo 19 slovenskih državljanov s Kanarskih otokov, a se jih je sedem v zadnjem trenutku odločilo, da počakajo na ugodnejšo varianto. Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je izrazil ogorčenje zaradi takega obnašanja in opozoril, da se okno za vračanje v domovino res že zelo zapira.

Na MZZ se spričo omejitev potovanj, ki so bile uvedene zaradi pandemije koronavirusa, trudijo, da pomagajo slovenskim državljanom pri vračanju v domovino. A sedanji primer vračanja turistov s Kanarskih otokov po ocenah Štera kaže, da se očitno vsi ne zavedajo težavnosti položaja.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/koronavirus-zdravniki-s-strahom-gledajo-v-prvi-teden-aprila-in-opozarjajo-bojimo-se-da-trenutni-ukrepi-niso-dovolj-ucinkoviti/

Opozoril je, da evropski državljani v oddaljenih delih sveta postajajo tvegane osebe. Deležni so sovražnosti. V nekaterih državah od njih tudi že zahtevali da zapustijo njihovo ozemlje do konca tega tedna.

Več iz te kategorije