0 Deljenj 3464 Ogledov

#Koronavirus: Okužba potrjena pri politiku, ki je smučal v tujini, okužba v 43 odstotkih slovenskih občin

20. March, 2020 15:07
3464 Ogledov

Danes je bilo potrjenih 22 novih okužb s koronavirusom, sporoča Krizni štab RS. Po zadnjh podatkih je okuženih 341 oseb.

Iz Maribora sporočajo, da je bila okužba potrjena pri podžupanu Samu Petru Medvedu, ki smučal na Južnem Tirolskem. Iz občin so sporočili, da je test opravil takoj po vrnitvi s smučanja in da naj bi bil z delovnega mesta na občini odsoten od 7. marca, torej trinajst dni, čeprav je prvi test pokazal negativen rezultat. Medved naj bi bil v samoizolaciji

Na sporočilo z občine se je na omrežju Twitter odzval otroški karidolog Samo Vesel, ki ocenjuje podžupanov odhod na smučanje kot neodgovoren.

Najmlajši okuženi otrok star 16 mesecev

Pediatrinja na Infekcijski kliniki UKC Ljubljana Tina Plankar Srovin je prek omrežja povedala, da je bilo do danes potrjenih 21 okužb otrok z novim koronavirusom. Dodala je, da nihče od otrok ne potrebuje hospitalizacije in da bolezen pri vseh poteka v blagi obliki.
Dva otroka so obravnavali na Infekcijski kliniki, drugi pa so bili v regionalnih zdravstvenih domovih. Najmlajši otrok s potrjeno okužbo je bil star 16 mesecev.

 

 

“Do 20. 3. 2020 je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 92 občinah (43 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 47 občinah,” sporočajo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Današnji seznam v nadalejvanju.

Vir: NIJZ 20. 3. 2020.

Več iz te kategorije