0 Deljenj 569 Ogledov

Skrivnostni sestanek v pisarni generalnega sekretariata vlade

28. junij, 2018 10:29
569 Ogledov
© STA

Ena izmed pisarn Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije je bila v torek prizorišče nenavadnega srečanja, pripovedujejo viri. V njej sta sestankovala predsednik SD Dejan Židan in član izvršilnega odbora stranke NSi Janez Pogorelec,  ki opravlja funkcijo namestnika direktorice vladne službe za zakonodajo.

Po pripovedovanju virov se je dogajalo po seji vladnega odbora za gospodarstvo, ko je Pogorelec Židana povabil na kavo. Ker je imel predsednik SD termin že rezerviran, sta sestankovala takoj po odboru v že omenjeni pisarni. Informacije smo preverjali pri Židanu in Pogorelcu, a se je odzval le slednji, ki je na vprašanja, objavljena v okvirju spodaj, odgovoril: “Žal vam na vaše vprašanje ne morem odgovoriti.”

Spoštovani gospod Pogorelec,

zanima nas sestanek, ki ste ga imeli v prostorih Generalnega sekretariata Vlade RS s predsednikom stranke SD Dejanom Židanom po sestanku odbora za gospodarstvo. V zvezi s srečanjem v prostorih GSV nas zanima: – Kdo je bil pobudnik sestanka, Vi ali gospod Židan? – O čem je tekla beseda? – Ali ste se z gospodom Židanom pogovarjali kot predstavnik NSi ali kot uslužbenec GSV? – Ali ste o pogovoru z gospodom Židanom seznanili predsednika NSi gospoda Mateja Tonina?

Predsednik SD Dejan Židan se na vprašanja, dobil jih je na svoj poslanski e-mail naslov, ni odzval.

Spoštovani gospod Dejan Židan,

zanima nas sestanek, ki ste ga imeli v prostorih Generalnega sekretariata vlade RS z gospodom Janezom Pogorelcem po sestanku odbora za gospodarstvo.

V zvezi s srečanjem v prostorih GSV nas zanima:
– Kdo je bil pobudnik sestanka, Vi ali gospod Pogorelec?
– O čem je tekla beseda?
– Ali se je gospod Pogorelec z Vami pogovarja kot predstavnik NSi ali kot uslužbenec GSV?
– Ali ste o pogovoru z gospodom Pogorelcem seznanili predsednika NSi gospoda Mateja Tonina?

Predsednik NSi Matej Tonin o sestanku ni bil obveščen. Tonin je svoja pojasnila pripisal k vprašanjem. V celoti jih objavljamo v okvirju.

Spoštovani gospod Matej Tonin,

včeraj (vprašanja so bila posredovana v sredo, op. a.) sta se po sestanku odbora za gospodarstvo v prostorih Generalnega sekretariata Vlade RS sestala član izvršilnega odbora NSi gospod Janez Pogorelec in predsednik stranke SD Dejan Židan.

Sprašujemo Vas:
– Ali ste bili kot predsednik NSi obveščeni o srečanju? NE.
– Ali ste gospoda Pogorelca pooblastili za pogovore z gospodom Židanom? NE.
– Ali se gospod Pogorelec v imenu stranke NSi sestaja tudi s predsedniki drugih strank? NE, ker ga za to nisem pooblastil. 

Mogoče vas bo zanimalo

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka

User One - 20. julij, 2019 19:26

Ob 15.04 je na poti med Planjavo in Lučko babo v Kamniških Alpah spodrsnilo planinki, ki je zdrsnila po pobočju in podlegla poškodbam, javlja uprava za zaščito…

Iz potoka izvlekli kolesarja
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Iz potoka izvlekli kolesarja

User One - 20. julij, 2019 19:19

Ob 16.35 je na cesti Petrovo Brdo–Železniki, občina Železniki, padel kolesar s ceste v potok in se poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. Mimoidoči so ga…

Več iz te kategorije