0 Deljenj 835 Ogledov
Fišerjeva zaposlitev Boštjana Škrleca je bila po oceni protikorupcijske komisije koruptivna. Foto: STA

ŠKANDAL Tožilec Fišer v kazenskem postopku predava kazenskim pravnikom

12. December, 2017 16:12
835 Ogledov

»Strokovnjak v kazenskem postopku: pomočnik sodišča ali obrambe?« je naslov sekcije 10. konference kazenskega prava in kriminologije, na kateri bo v torek eden osrednjih razpravljavcev Zvonko Fišer, nekdanji glavni državni tožilec, ki je v kazenskem postopku zaradi suma korupcijskega dejanja, ko je opravljal funkcijo prvega državnega tožilca.

Fišerju bi moral na klopi za obtožene družbo delati bivši pravosodni minister, soobtoženi Aleš Zalar, ki se sojenju sicer spretno izogiba že dalj časa. Zadeva zastara februarja prihodnje leto.

Fišerja je sicer njegov naslednik Drago Šketa zaradi sodnega postopka suspendiral. Državnotožilski svet pa je suspenz po Fišerjevi pritožbi umaknil in sledil njegovi razlagi, češ da je to, kar je storil in je protikorupcijska komisija spoznala za koruptivno dejanje (zaposlitev Boštjana Škrleca, državnega sekretarja na pravosodnem ministrstvu na mesto generalnega direkotrja tožilstva), zdaj pa o njem odloča sodišče, bilo izvršeno pri opravljanju funkcij tožilske uprave in ne pri izvajanju kazenskega pregona. Prav tako je državnotožilski svet ugotovil, da je bil izrek suspenza nesorazmeren, saj je bil vsebinsko presežen njegov namen.

IZ TISKANE IZDAJE ŠKANDAL24

Več iz te kategorije