0 Deljenj 444 Ogledov

Segreje se lahko do 36 °C, zvečer možna krajevna neurja

13. July, 2021 6:15
444 Ogledov

Danes bo sončno in vroče. Popoldne se bo krepil južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Zvečer bo zahodno Slovenijo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Možna bodo krajevna neurja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

Jutri dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C.

Obeti. V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.

Vremenska slika. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in bo v noči na sredo prešla tudi naše kraje. Pred njo doteka z južnimi vetrovi k nam zelo topel in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo še sončno in vroče, le v krajih zahodno od nas bo oblačnost naraščala. Proti večeru bodo tam začele nastajati nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo.

Jutri bo ob severnem Jadranu sončno, drugod spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodni veter.

Več iz te kategorije