0 Deljenj 507 Ogledov

V Lanterni pri Poreču naj bi posilili maturantki!

12. July, 2021 21:59
507 Ogledov

Hrvaška policija je danes potrdila, da preiskuje domnevne primere posilstev na zabavah v turističnem naselju Lanterna pri Poreču. O domnevnih posilstvih in spolnih zlorabah na priljubljenih zabavah avstrijskih maturantov na Hrvaškem so danes poročali avstrijski mediji.

Avstrijski časnik Kronen Zeitung je danes navedel izjavo avstrijskega maturanta, ki je slišal, da naj bi varnostniki na zaprtih zabavah za avstrijske maturante nadlegovali dekleta, jih drogirali in celo posilili.

Maturant je na družbenih omrežjih Instagram in Snapchat poskusil preveriti govorice o domnevnih spolnih zlorabah. Prejel je odzive deklet iz Avstrije in Nemčije, ki so opisovale “neverjetne stvari. Počutijo se travmatizirane in ne vedo, s kom bi se pogovorile, je poročal avstrijski tabloid na svoji spletni strani.

Oglasili so se tudi organizatorji maturantskih zabav

Policijska uprava v Pulju je nato potrdila, da so med 20. junijem in 10. julijem prejeli dve ovadbi za kazniva dejanja proti spolni nedotakljivosti. Ugotovili so, da je 19-letni avstrijski državljan na maturantskem izletu posilil leto dni mlajšo rojakinjo. 8. julija so ga priprli, je izjavo policije povzela hrvaška radio-televizija (HRT) na svoji spletni strani.

V primeru druge ovadbe preiskava še poteka. HRT poroča, da naj bi bil vpleten eden od varnostnikov, prav tako avstrijski državljan.

Oglasili so se tudi organizatorji maturantskih zabav, ki so povedali, da so seznanjeni s pritožbami na račun svojih varnostnikov iz Hrvaške in Avstrije. Kot so navedli, obtožbe niso potrjene, a so varnostnike, ki naj bi bili vpleteni v domnevna kazniva dejanja, odstranili iz Lanterne, je poročal hrvaški novičarski portal index.hr.

Več iz te kategorije