0 Deljenj 1077 Ogledov

Se je vremenu skisalo?! V Arsovi napovedi za zjutraj snežinke!

9. May, 2018 21:14
1077 Ogledov

Po rekordnu sončnem in toplem koledarskem aprilu prihaja očitno še vremenski preobrat. Znašli smo se v deževnem obdobju, bralka Sofija pa nas je opozorila, da so za zjutraj v Arsovo napoved vrisane snežinke. Kot je razvidno s priloženih fotografij, bodo zasneženi le najvišji vrhovi.

Drugje se pripravite na deževje, po Arsovi napovedi bodo v jutranjih urah na zahodu možne krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Dan bo spremenljivo oblačen. Na zahodu bodo že v dopoldanskem času možne krajevne padavine, popoldne pa bo po vsej državi verjetnost za plohe in nevihte znatna. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

V petek bo spremenljivo oblačno. V vzhodni Sloveniji bodo zjutraj in dopoldne občasno krajevne padavine. Popoldne bo več sonca, nastale bodo še posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod severovzhodni veter. V soboto bo sončno s popoldanskimi plohami in kakšno nevihto. V nedeljo kaže na spremenljivo oblačno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe. Začel bo pihati jugozahodni veter.

Tisti, ki vseh toplih oblačil še niso pospravili, so ravnali prav, tudi ohladilo se bo, Arso napoveduje: “Nad južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje prehodno nekoliko hladnejši zrak.”

Več iz te kategorije