0 Deljenj 6395 Ogledov

RAZKRIVAMO: Na zaporno kazen obsojen za prepovedan užitek s Cerarjevo Mojco. Miro ostal brez besed!

31. May, 2018 14:02
6395 Ogledov

Partnerica odstopljenega predsednika vlade Mira Cerarja Mojca Stropnik ima pestro zgodovino uživanja na tuje stroške, so nam razkrili dobro obveščeni viri. V začetku letošnjega maja je mariborsko sodišče nekdanjega glavnega tajnika mariborske univerze Boštjana Brumna zaradi zlorabe položaja obsodilo na 10 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let in vračilo skoraj sedmih tisočakov, za kolikor naj bi oškodoval univerzo. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Mojca Stropnik se je kot spremljevalka predsednika vlade Mira Cerarja rada oblačila v sponzorske jakne, včasih pa si je pustila plačati tudi smučanje, trdijo naši viri. Ne Mojca ne Miro tega ne komentirata.

O sojenju so mediji poročali, ostalo pa je skrito ime Mojce Stropnik, trenutne spremljevalke Mira Cerarja in pripravnice v odvetniški pisarni Brumnove žene Nine, ki je bila na spornem smučanju na tuje stroške v letih 2009 in 2010. Naši viri blizu druščini, ki se je na Kopah mudila na tuj račun, razkrivajo, da sta bila med povabljenci oziroma zastonjkarji leta 2010 tudi Mojca Stropnik in njen takratni partner J. D. (ime hranimo v uredništvu).

Obsojeni Boštjan Brumen z ženo Nino, Mojco Stropnik in Mirom Cerarjem. Leta 2017 so skupaj odšli na koncert Helene Blagne. Ali je kateri od njih plačal vstopnice, ni znano, po dostopnih podatkih pa si Miro Cerar za udeležbo (presenetljivo!) ni obračunal dnevnice.

Ali je z Mojčinim užitkom na tuje stroške seznanjen in ali jo je po odločitvi sodišča pozval, naj obsojenemu Brumnu pomaga pri odplačevanju svojega deleža, smo vprašali tudi predsednika vlade Cerarja, pa so nam iz kabineta prvega v vladi odgovorili, naj pričakujemo odgovor stranke, a tega ves pretekli teden nismo prejeli. Tudi Mojca Stropnik na elektronsko pošto ni odgovorila; to pa je storila njena šefica, žena obsojenega Brumna, Nina, ki pa je razkrila le, da je bila Stropnikova leta 2010 v službi na Elektro Celje. Gre za podjetje, ki je po informacijah naših virov pod močnim vplivom stranke, ki ji predseduje Miro Cerar, SMC.

Več iz te kategorije