0 Deljenj 923 Ogledov
arhiv

PRIŠLE KAZNI IZ SLOVENIJE Ribič in žena bosta morala plačati 9000 evrov

29. January, 2018 11:30
923 Ogledov

ZAGREB – Prvih 14 slovenskih kazni zaradi kršitev meje sta dobila savudrijski ribič Diego Makovac in njegova žena, je danes poročala hrvaška komercialna televizija Nova TV. Kot so zapisali na svoji spletni strani, sta zakonca Makovac dobila po sedem slovenskih plačilnih nalogov za 500 evrov, kar pomeni, da bosta morala plačati skupno 9000 evrov kazni.

Makovac je povedal, da kazni ne namerava plačati, ter da bosta s soprogo vseh 14 plačilnih nalogov poslala pristojnemu ministrstvu za kmetijstvo. Tako so namreč ribičem naročili, naj ravnajo, če dobijo kazni iz Slovenije.

Slovenska policija je v petek poslala prvih 14 plačilnih nalogov hrvaškim ribičem zaradi kršitev na morju. Kot so napovedali, bodo od danes na podoben način nadaljevali z izvrševanjem zakonodaje v primeru kršitev, povezanih z nedovoljenim prestopom slovenske morske meje.

Na napovedi slovenske policije se je v soboto odzvalo hrvaško zunanje ministrstvo, ki je z diplomatsko noto napovedalo, da bo Hrvaška začela pošiljati kazni za prekrške slovenskim ribičem zaradi “ribolova na hrvaških območjih morja”. Hrvaško notranje ministrstvo je nato objavilo, da bodo kazni poslali osmim slovenskim ribičem, ki so najpogosteje kršili meddržavno mejno črto.

STA

Več iz te kategorije