0 Deljenj 1272 Ogledov

PRIJAVA MARIBORSKI POLICIJI Mož ženi napovedal, da bo v posteljo pripeljal še enega moškega. Nad njo se bosta skupaj spolno izživljala, dokler ne bo umrla

11. September, 2018 9:28
1272 Ogledov
iStock

Skoraj devet mesecev po priznanju, da je oktobra lani streljal na avtomobil v križišču Titove ceste in Ulice pariške komune v Mariboru ter pri tem umoril 52-letnega Rada Mitrovića, mariborsko sodišče še ni izreklo kazni Senadu Softiću. To se ni zgodilo , saj se je sodnica Andreja Lukeš odločila imenovati nove izvedence psihiatre.

 Na novo nadaljevanje naroka za izrek kazenske sankcije so vabili nekdanjo ženo obtoženega in vnovič izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča, vendar prve ni bilo.

Kot je sodišču pojasnila policija, je vabljena priča slovenskih organom nedosegljiva, saj ima od novembra lani stalni bivališče prijavljeno v ZDA, zato se je sodnica odločila opustiti njeno zaslišanje.

Lukeševa se je kljub nasprotovanju Softićeve zagovornice Tanje Kompara namesto tega odločila prebrati njeno izpoved in izpovedi hčera iz sojenja na ptujskem sodišču, ki ga je tik pred koncem leta 2017 na leto in pol zapora obsodilo zaradi posedovanja orožja in nasilja v družini.

Šokantne izpovedi

Še preden je sodišče izločilo javnost zaradi novega pričanja psihiatra Vrabiča, je tožilec Darko Simonič dejal, da se ne strinja s tistim delom njegovega mnenja, ki se nanaša na bistveno zmanjšano prištevnost obtoženega. Ta ugotovitev namreč po njegovem mnenju temelji na domnevni možganski okvari, ki pa je doslej še nihče ni dokazal.

Priče so se izpovedale, kaj vse se jim je dogajalo v času skupnega življenja, najbolj je trpela njegova žena, za katero se je pravi pekel začel po desetih letih skupnega življenja. Softić naj bi jo neprestano žalil, se znašal nad njo, ji prepovedoval stike z zunanjim svetom, celo v službo ni več smela. Še več, Softić je ženi rekel, naj se pripravi, da bo pripeljal moškega, s katerim se bosta nad njo skupaj spolno izživljala, dokler ne bo umrla. To jo je spodbudilo, da je moža po dolgih letih trpinčenja kazensko prijavila.

Preberite več:  »Toti« Maribor v krvi! Bojan oskrunil Vlatkino truplo, Senad ubijal iz ljubosumja

“Obtoženi je svoje dejanje storil organizirano in načrtno, kar je dokazovalo tudi njegovo obnašanje po dejanju, ko je celo dejal, da mu je žal za poškodbo voznika napadenega avtomobila ter za gospo, ki se je peljala mimo. Vsi dokazi kažejo na to, da je bil popolnoma prišteven,” je dejal Simonič.

Vrabič je nato znova pojasnjeval dopolnjeno izvedensko mnenje za zaprtimi vrati, po njem pa se je sodnica, glede na dejstvo, da je tega med postopkom spreminjal, odločila za imenovanje novega izvedenca. Tokrat bo izvedensko komisijo ljubljanske medicinske fakultete zaprosila za imenovanje treh sodnih izvedencev, ki bodo v sodelovanju s kliničnim psihologom izdelali novo mnenje ter se hkrati opredelili do Vrabičevega. Narok se bo nadaljeval 5. novembra.

Streljal na avtomobil v križišču

Softić je januarja na predobravnavnem naroku priznal, da je oktobra lani streljal na avtomobil v križišču Titove ceste in Ulice pariške komune v Mariboru ter pri tem umoril 52-letnega Rada Mitrovića in povzročil splošno nevarnost. Zapletlo pa se je, ker se ni strinjal s predlagano višino kazni, vmes je tudi zamenjal odvetnika in zdaj na sodišču poskuša dokazati, da ni tako okruten, kot mu očita tožilstvo.

Do umora je prišlo 4. oktobra lani, ko je Softić streljal na avtomobil, ki je čakal pred semaforjem, in tako umoril Mitrovića. Med streljanjem sta v avtomobilu sedela še dva potnika, enega od njiju je s pištolo zadel v roko. Eden od izstrelkov je priletel tudi v mimo vozeči avtomobil.

Več iz te kategorije