0 Deljenj 9500 Ogledov
© Marko Šarec je na fotografiji desno. Vir: Facebook.

Posli družine Šarec: “Ker »popoldanskega s.p.-ja« nisem več potreboval, sem ga zaprl”

21. January, 2020 8:54
9500 Ogledov
Vr: Gvin

Vir: Gvin.

Opazili smo, da je Marko Šarec, občinski svetnik v Kamniku, bolj znan po družinskih povezavah s predsednikom vlade in stranke LMŠ Marjanom Šarcem, z iztekom leta 2019 zaprl svoj s.p. za poslovno svetovanje, ki ga je odprl marca lani.

“Šlo je za opravljanje popoldanske dejavnosti. Ker »popoldanskega s.p.-ja« nisem več potreboval, sem ga zaprl,” je na vprašanje, ali je šlo za obliko zaposlitve ali zgolj popoldansko dejavnost, pojasnil Šarec. Vprašali smo ga tudi, kje je zaposlen, pa je povedal: “Od leta 2018 sem zaposlen na stranki LMŠ.”

Je pa Marko Šarec po podatkih, ki smo jih prejeli od kabineta predsednika vlade in jih lahko listate na povezavi, tudi tisti Šarec in predstavnik LMŠ, ki predsednika vlade največkrat obišče v službi. Bil je tudi tesni sodelavec nekadanjega generalnega sekretarja stranke Braneta Kralja, eden od naših bralcev pa se je z njim srečal, ko je pri Kraljevem podjetju Žila naročil popravilo savne. Več na povezavi.

Opazili smo tudi, da je bil sedež Šarčevega s.p. na istem naslovu, kot je sedež kamniške LMŠ, zato smo ga vprašali, ali je na njegovem domačem naslovu sedež stranke, ali prostore oddajate za najemnino, za kakšno in kakšen davek plačuje. Njegov pojasnilo objavljamo v celoti: “Na tem naslovu je sedež stranke, prostorov pa ji ne oddajam. Glavna pisarna stranke je v Ljubljani, kjer ima stranka sklenjeno tudi najemno pogodbo.”

Iz javno dostopnih podatkov geodetske uprave je mogoče razbrati, da gre za stanovanjsko hišo, ki ima po podatkih geodetske uprave na proster kar 22 parkirnih mest, sto kvadratov stavbe pa je označenih kot “nerazporejen prostor.”

Marko Šarec je danes edini lastnik nepremičnine, včasih pa je bil lastnik tudi Marjan Šarec, je moč razbrati iz zgodovinskega izpiska zemljiške knjige.

Več iz te kategorije