0 Deljenj 1349 Ogledov

Policisti zasegli za 35 tisoč evrov konoplje

5. March, 2018 15:20
1349 Ogledov
Foto: PU Celje

Policisti  Specializirane enote za nadzor državne meje  so v četrtek, 1. marca 2018, v večernih urah na avtocestnem počivališču Lopata kontrolirali  voznika osebnega vozila. 

Pri vizualnem pregledu vozila so  v večji torbi  opazili prozoren PVC-paket, v katerem so bili delci neznane posušene rastline, ki so že po videzu dajali vtis, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zaradi suma, da osebi v vozilu prevažata prepovedano drogo, so o ugotovitvah obvestili policiste Policijske postaje Celje, ki so zadevo prevzeli.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta 32-letni voznik in njegova 32-letna sopotnica, oba doma z območja Policijske uprave Ljubljana, v vozilu prevažala pet večjih zavitkov,  v vsakem je bilo po kilogram konoplje, so sporočili s PU Celje.

Policisti so drogo zasegli, vozniku in sopotnici pa odvzeli prostost.

V petek in soboto so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri  obeh osumljenih, prav tako so z odredbo preiskali še vozilo. Pri preiskavah so našli še manjšo količino prepovedane droge konoplje ter večjo količina denarja. Oboje so zasegli.  Po zbranih obvestilih so policisti  32-letno sopotnico izpustili na prostost, 32-letnega voznika pa so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Gram prepovedane droge, ki sta jo prevažala, na ulici dosega ceno med 7 in 10 €, kar pomeni da bi v “poulični – drobni” prodaji storilci za navedeno zaseženo konopljo lahko iztržili najmanj 35.000 €, v prodaji na debelo pa se cena kilograma konoplje giblje med 4000  in 6000  €,  odvisno od kakovosti.

Več iz te kategorije