0 Deljenj 697 Ogledov

Po jasni nedelji v začetku tedna izrazit vremenski obrat

13. February, 2022 7:31
697 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, sprva bo nad severno polovico Slovenije še nekaj oblačnosti, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Burja na Primorskem bo dopoldne povsod ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 °C.

Ponoči bo še pretežno jasno, proti jutru pa se bo na Primorskem pooblačilo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od -8 do -4, drugod od -3 do 2 °C.

Jutri se bo od jugozahoda pooblačilo, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo od dopoldneva naprej občasno rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na vzhodu do 11 °C.

Obeti. V torek bo oblačno, padavine se bodo na zahodu okrepile in razširile na vso Slovenijo. Meja sneženja bo med 800 in 1200 m nadmorske višine. Ob morju bo pihal jugo.

V sredo bo suho vreme. Spet bo topleje.

Vremenska slika. Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi. Nad severozahodno Evropo se poglablja ciklonsko območje, hladna fronta se bliža zahodni Evropi. V višinah priteka danes nad naše kraje malo manj hladen in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, burja ob severnem Jadranu bo ponehala.

Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še povečini sončno. Drugod bo pretežno oblačno, pričelo bo rahlo deževati.

Več iz te kategorije