0 Deljenj 1092 Ogledov

Sodišče razsodilo, da je Tjaša Slokar Kos s Pop TV škodila šefu Denisa Avdića!

13. junij, 2018 17:06
1092 Ogledov

Leo Oblak, lastnik Radia 1 in šef Denisa Avdića, je na sodišču dokazal, da so v informativnem programu Pop TV lagali njemu v škodo. Oblak je tožil odgovorno urednico informativnega programa Pop TV Tjašo Slokar Kos, sicer ženo odlično plačanega zunanjega svetovalca državne NLB Draga Kosa, sodnica okrajnega sodišča v Ljubljani Irena Čretnik pa je pritrdila toženemu in Slokar Kosovi naložila objavo popravka, v katerem mora povedati resnico.

Obrazložitev Čretnikove si lahko v celoti preberete, sodbo objavljamo v galeriji. Bolj zanimive ugotovitve sodnice pa strnjeno v nadaljevanju:

  • Pop TV je v  prispevku, objavljenem v oddaji 24ur in na spletni strani 24ur.com, navajala neresnična dejstva, ki so do Oblaka žaljiva in grobo posegajo v njegovo čast in dobro ime;
  • Pop TV je namigoval na Oblakovo koruptivno dejanje, kar ni res;
  • novinar Tadej Grešovnik je poročal žaljivo, ni pridobil Oblakovega odziva, celo zamolčal je ključne informacije, potrebe za razumevanje teme.

Na fotografiji Tjaša Slokar Kos in direktor družbe Pro Plus Pavel Vrabec.

Odziv Tjaše Slokar Kos

Odgovorna urednica informativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos se je na naše pisanje odzvala z zapisom, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Sodišče – z nepravnomočno sodbo – ni odločilo o tem, da naj bi odgovorna urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos, škodila komurkoli pač pa je ugodilo tožbi na objavo popravka. V spornem članku je tudi napačno navedeno, da naj bi »..sodnica ugotovila, da so bile objavljena neresnična dejstva, ki so do Oblaka žaljiva in grobo posegajo v njegovo čast in dobro ime, da je POP TV namigoval na Oblakovo koruptivno dejanje, kar ni res, da je novinar poročal žaljivo« in podobno.

Nič od tega namreč sodišče ni ugotovilo niti ugotavljalo – gre le za navedbe samega tožnika iz tožbe, ki jih sodba povzema in ne za – »ugotovitve sodnice«.

Mogoče vas bo zanimalo

Reševalci na pomoč na Šmarno goro
Črno
51 Ogledov
Črno
51 Ogledov

Reševalci na pomoč na Šmarno goro

User One - 21. april, 2019 17:46

Ob 13.51 je na pohodni poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, pohodnico obšla slabost, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GB Ljubljana, PGD Tacen in gorski…

FOTO: Huda nesreča slovenske pevke, posledice so grozljive
Rumeno
285 Ogledov
Rumeno
285 Ogledov

FOTO: Huda nesreča slovenske pevke, posledice so grozljive

User One - 21. april, 2019 10:24

Glasbena skupina Neomi  mora prestaviti koncert, saj je imela njihova pevka Saša Vipotnik nesrečo. »Ker se je Saša v soboto na poti iz službe zvalila s kolesa…

FOTO: Iščejo motorista, ki bo “mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄”
Ljudje
64 Ogledov
Ljudje
64 Ogledov

FOTO: Iščejo motorista, ki bo “mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄”

User One - 21. april, 2019 9:46

"Ta bo mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄Delim!" To je pod Gregovo objavo, ki se deli po…

Več iz te kategorije