0 Deljenj 2151 Ogledov

Carlova spet pred sodnika, odvetniška pisarna z RTV odlično služi, doslej že več kot 200 tisoč evrov

16. January, 2019 16:04
2151 Ogledov
Carlova s hčerko Teni, ki je lani dobila službo v državnem Elesu. Fotografija je arhivska.

Tožene stranke: RTV Slovenija, Evgenija Carl, piše v razpisu petkove obravnave, ko mora razvpita dopisnica javne televizije z obale na ljubljansko okrajno sodišče zaradi prispevkov, ki jih je objavljala. Tožeča stranke je Janez Zimmermann, zdravnik, ki ga je Carlova, kot je ob vložitvi tožbe v Italiji zapisal njegov odvetnik Carlo Primosig, “obravnavala v približno tridesetih televizijskih oddajah ter ga javnosti neupravičeno predstavila kot ‘mazaškega zdravnika’, ‘mazača, pogoltnega na denar’ ter s podobnimi vzdevki. Vsesplošna medijska gonja” je trajala od konca maja 2016 do marca 2017, v Italiji sta dogajanje povzemala časopisa Primorski dnevnik in Il Piccolo. Zimmermann s tožbo zahteva povračilo “premoženjske in nepremoženjske škode, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja medijev in njihovih neresničnih zatrjevanj, vključno z objavo sodbe.

Zimmermann je žilni kirurg, ki izvaja operacije po metodi, drugačni od tiste, ki jo uporabljajo slovenski zdravniki, v Sloveniji pa je navedbe Carlove razpečeval tednik Mladina. Leta 2017 se je pred parlamentano preiskovalno komisijo pod vodstvom Jelke Godec, ki je preiskovala sume zlorab pri nakupu žilnih opornic, znašel tudi odgovorni urednik Mladine Grega Repovž – lastnica Mladine, družba KB 1909,  je bila v obdobju, ki ga je preiskovala komisija, lastnica podjetja Mark Medical v Italiji, ta pa je bil lastnik Mark Medicala v Sloveniji. Ta pa je bila monopolni dobavitelj žilnih opornic slovenskim bolnišnicam, je dejala Godčeva in dodala, da komisijo zanima vstop KB 1909 v lastništvo Mladine. Godčeva je želela z zaslišanjem Repovža preveriti domnevo, da naj bi davkoplačevalski denar, ki so ga bolnišnice porabile za preplačilo opornic, prek družbe Mark Medical odtekal tudi za financiranje medijske družbe Mladina.

Lepi denarci za Čeferine

Ima pa, tudi z Evgenijo Carl, dober posel z RTV Slovenija Odvetniška družba Čeferin in partnerji. Da zastopajo Carlovo, smo izvedeli lani, ko so nam kot njeni zastopniki posredovali popravek. Javni zavod RTV Slovenija je za omenjeno odvetniško družbo odličen vir prihodk, razkriva Erar. Zlasti od leta 2015. Zaračunali so jim že za več kot 200 tisoč evrov storitev, zadnje nakazilo pa so prejeli januarja letos.

Več iz te kategorije