0 Deljenj 1486 Ogledov

21-letni voznik povzročil tragedijo: sopotnica mrtva, dva hudo poškodovana

16. January, 2019 21:35
1486 Ogledov

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili danes, 16. januarja ob nekaj po 17. uri, obveščeni o tragični prometni nesreči s smrtnim izidom na regionalni cesti Dornberk – Branik in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih, ki jih je posredoval tiskovni predstavnik Dean Božnik, je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Dornberka proti Braniku.

Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznika zaradi neprilagojene hitrosti na desnem ovinku na spolzkem in vlažnem vozišču zaneslo na nasprotno smerno vozišče (oz. levi vozni pas), kjer je čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 74–letni voznik (v njegovem vozilu je bila tudi 65–letna sopotnica).

65-letna sopotnica je podlegla telesnim poškodbam na kraju prometne nesreče. Prav tako sta bila poškodovana tudi druga dva udeleženca (voznika) prometne nesreče, in sicer je 74-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe, prav tako je bil telesno poškodovan tudi mlajši
povzročitelj prometne nesreče.

Kraj današnje tragične prometne nesreče sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in Okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Poleg policistov več policijskih enot z območja PU Nova Gorica in reševalcev nujne medicinske pomoči so bili na kraju tudi novogoriški poklicni gasilci ter delavci cestnega podjetja.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev hude prometne nesreče s smrtnim izidom zoper 21-letnega voznika podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu Kazenskega zakonika).

Zaradi prometne nesreče je cesta na omenjenem območju še vedno zaprta za ves promet.

Več iz te kategorije