0 Deljenj 2252 Ogledov

Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden se brijete tam spodaj

4. February, 2018 6:50
2252 Ogledov

Se briti, depilirati ali pa bi bilo morda bolje vse skupaj pustiti? Kaj, če bo naravni videz spet v modi? Kaj če ne bo?

Odločitev o intimni frizuri mora biti vsekakor prepuščena vam, saj ste gospodarice svojih teles! Vsekakor opažamo, da se največ žensk po intimnih predelih brije, manj se jih odloča za voskanje; nekatere si brijejo le bikini predel, zelo malo pa jih pušča naraven videz. Pri tem je treba poudariti, da stroka svetuje prav slednje. Dlačice imajo svoj namen, da nas varujejo pred tujki, hkrati pa se prav pri britju pojavijo številne mikropoškodbe, ki lahko povzročijo resna vnetja in potrebo po zdravniški pomoči.

Če se kljub temu odločite za britje, se je smiselno držati naslednjih nasvetov:

1. Redno menjajte brivnik
Po vsakem britju postane rezilo vse bolj topo, zaradi česar prej pride do poškodb. Danes je izbira brivnikov resnično velika in niso tako dragi – zato jih redno menjajte.

2. Nikoli ne delite svojega brivnika
Na brivniku so različne bakterije. Če je pred vami uporabljala brivnik ženska z okužbo, boste povečali možnost, da se okužite tudi vi, še posebno če se med britjem tudi malce urežete.

3. Vedno uporabite peno ali gel za britje
Nikoli ne brijte intimnega področja na »suho«, ker s tem po nepotrebnem dražite kožo. Pena ali gel za britje delujeta kot nežna pregrada med kožo in rezilom ter ščitita pred draženjem.

4. Bodite pozorni na dobro osvetlitev
Ko prečkate intimno območje z ostrim rezilom, je pomembno, da dobro vidite vse podrobnosti. Zato se brijte le pri dobri svetlobi.

5. Po britju uporabite kremo.
Ne glede na to, kako nežno se obrijete. Po britju bo koža vedno malo razdražena. Zato je po vsakem britju priporočljivo uporabljati zaščitno kremo.

Več iz te kategorije