0 Deljenj 761 Ogledov

Padavine naj bi povsod ponehale dopoldne, a popoldne prinaša krajevne plohe in nevihte

17. May, 2020 7:06
761 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Danes dopoldne bodo padavine povsod ponehale, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Nastale bodo krajevne plohe, na jugozahodu tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Goriškem in ob morju do okoli 26 °C.

Jutri bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, le v jugovzhodni in osrednji Sloveniji bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 20 do 24, na Goriškem do 26 °C.

Obeti. V torek se bo od juga oblačnost povečala, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V sredo bo suho vreme, še bo vetrovno.

Vremenska slika. Iznad zahodne Evrope se nad srednjo Evropo in zahodni Balkan širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka z zahodnimi vetrovi postopno topleši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno, sprva v krajih vzhodno od nas še oblačno s padavinami. V krajih severno od nas bodo popoldne krajevne plohe. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja.

Več iz te kategorije