0 Deljenj 1965 Ogledov

Ko je generalni direktor javnega zavoda fokusiran na ugibanje, na kaj so mislili politiki, in se jim grožnje s smrtjo očitno ne zdijo problem

16. May, 2020 18:14
1965 Ogledov

Generalni direktor Javnega zavoda RTV Slovenija Igor Kadunc je povsem fokusiran na ugibanje, kaj si mislijo politiki, očitno pa nima pojma, kaj se dogaja v medijih, za katere morajo državljani letno plačati več kot 150 evrov prisilnega prispevka, in v katerih se širijo grožnje s smrtjo. Ali pa se Kaduncu to zdi celo sprejemljivo.

Ko je v četrtek v parlamentu predsednik vlade Janez Janša opozoril na nespoštovanje 3. odstavka 297. člena Kazenskega zakonika, smo Kaduncu prek službe za odnose z javnostmi poslali naslednji dopis: “Spoštovani gospod Igor Kadunc, v zvezi z današnjim nastopom predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše v Državnem zboru RS (https://www.gov.si/novice/2020-05-14-janez-jansa-nabave-zascitne-in-kriticne-medicinske-opreme-so-potekale-v-skladu-z-zakonodajo/) nas zanima, kako ste v primeru javnih groženj s smrtjo, na katere je opozoril predsednik vlade, ukrepali kot direktor RTV Slovenija?
Danes do 19. ure prosimo za natančna pojasnila, ali ste spoštovali 3. odstavek 297.člena KZ (https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/297-clen-javno-spodbujanje-sovrastva-nasilja-ali-nestrpnosti)? Kako konkretno ste ga spoštovali? Kdo je podpisan pod konretne ukrepe, po katerih ste posegli v primeru konkretnih groženj s smrtjo? Ali ste kršitelje 3. odstavka 297. člena KZ prijavili policiji – prosimo za datum prijave.
Prosimo za seznam vseh urednikov, ki ste jih zaradi kršitev 3. člena Kazenskega zakonika naznanili policiji?”

Pojasnilo, ki smo ga prejeli istega dne, objavljamo v celoti.

Na vprašanja z dne 14. 5. 2020 je Igor Kadunc iskal odgovore v letu 2016?!?

In medtem ko je Igor Kadunc maja 2020 ugibal, na kaj je mislil predsednik vlade tistega dne v parlamentu, in prelagal odgovornost na druge, je povsem zignoriral konkretna vprašanja.

Ko je v galeriji spletne strani javnega medija znajde posnetek, ki širi sovraštvo do predsednika vlade in mu želi smrt. Foto: Posnetek strani MMC RTV Slovenija.

V petek smo zato Kaduncu pisali še enkrat:

Spoštovani gospod Kadunc,

če pustimo pri strani predvidevanja in ugibanja, vas prosimo, da kot generalni direktor RTV Slovenija pojasnite, ali v ustanovi, ki jo vodite, spoštujete 3. odstavek 297. člena KZ – sprašujemo torej po vaši odgovornosti kot odgovornosti osebe, ki vodi medijsko hišo in je za objavo sovražnih vsebin po KZ odgovorna.
Zato danes do 12. ure prosimo za pojasnila:
– Kako konkretno ste ga doslej spoštovali?
– Kdo je podpisan pod konkretne ukrepe, po katerih ste posegli v primeru konkretnih groženj s smrtjo?
– Ali ste kršitelje 3. odstavka 297. člena KZ prijavili policiji – prosimo za datum prijave.
– Prosimo za seznam vseh urednikov, ki ste jih zaradi kršitev 3. člena Kazenskega zakonika naznanili policiji?

Pojasnilo, ki smo ga prejeli, lahko v celoti preberete na povezavi:

Več iz te kategorije