0 Deljenj 1103 Ogledov
STA

ORKANSKI VETER PUSTOŠI PO SLOVENIJI Ceste in šole so zaprte

12. December, 2017 9:22
1103 Ogledov

Na Koroškem se nadaljuje sanacija posledic orkanskega vetra, ki je podrl številna drevesa, zaradi česar so nastale okvare na elektro omrežju ter zaprte številne prometne poti. Za danes je odpovedan pouk na osnovnih šolah v Dravogradu, na Ojstrici ter v Breznu, po poročanju Koroškega radia pa tudi v Črni na Koroškem.

 Za današnjo odpoved pouka v osnovni šoli v Dravogradu in na Ojstrici so se pristojni odločili že v ponedeljek, v Črni na Koroškem pa so najprej za danes odpovedali prevoze otrok v šolo, nato pa tudi pouk, saj tam že dlje časa ni dobave električne energije, prav tako so prekinjene telefonske povezave, poroča Koroški radio.
Na spletni strani Osnovne šole Brezno-Podvelka pa so davi objavili obvestilo, da zaradi neurja in podrtih dreves danes tudi pri njih odpade pouk.

Osnovna šola Franja Goloba Prevalje je davi na svojih spletnih straneh objavila obvestilo, naj zaradi slabih vremenskih razmer in razmer na cestah s smeri Leše, Šentanel, Holmca in okolice učenci danes ostanejo doma.

Na Kočevskem se dežurne ekipe pristojnih služb in gasilci od ponedeljka popoldne ukvarjajo s posledicami močnega vetra, skupaj pa so do jutra posredovali v približno 40 primerih razkritih streh, podrtih dreves in drugih težav. Nekateri zaledni kraji so zaradi podrtih dreves brez elektrike, veter je razkril tudi stari del kočevske šole Stara cerkev.

Gasilci s Prevalj naprošajo vse prostovoljce, ki lahko, da pridejo h gasilskemu domu pomagat pri polnjenju vreč za protipoplavno zaščito, je poročal Koroški radio.

Na Koroškem je prekinjen tudi železniški promet, saj je po podatkih Slovenskih železnic zaprta koroška proga. Nadomestnih prevozov za zdaj ni, ker so zaprte tudi nekatere ceste.

Na Celjskem je močan veter ponoči podiral drevje in odkrival strehe. V Potoku pri Nazarjah je tako močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so razkrito streho pokrili, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po zadnjih podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste so bile nekaj pred 9. uro na Koroškem zaprte ceste Poljana-Mežica-Črna na Koroškem, Šoštanj-Črna na Koroškem, Ribnica na Pohorju-Podvelka, Kotlje-Slovenj Gradec ter Dravograd-Bukovje- Trbonje, glavna cesta Radlje ob Dravi-Maribor pa je po zadnjih podatkih že prevozna.

“Težave so v celotni regiji, ekipe gasilcev in podjetja VOC Celje po najboljših močeh vseskozi odstranjujejo podrta drevesa. Zaprtih je nekaj glavnih cest, a se podatki sproti spreminjajo,” je za STA davi povedal regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič.

Največ obvestil občanov o težavah zaradi podrtih dreves in odkritih streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih je od ponedeljka z območja Mežiške in Dravske doline, precej jih je tudi z območja Mislinjske doline, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po napovedih vremenoslovcev se bo veter danes umiril.

STA

Kako je prvi vas? Kontaktirajte nas in pošljite fotografijo.

Več iz te kategorije