0 Deljenj 614 Ogledov

Od juga priteka k nam topel in dokaj vlažen zrak

18. December, 2019 7:22
614 Ogledov

Danes bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih zahodnih in južnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 °C.

Jutri bo v severnih in vzhodnih krajih delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Ponekod v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 11 do 16, v severni Sloveniji okoli 8 °C.

Obeti. V petek bo v zahodni polovici države pretežno oblačno z nekaj dežja, na vzhodu pa deloma sončno. Še bo toplo za ta čas. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo.

V noči na soboto se bo dež na zahodu nekoliko okrepil in razširil na vso Slovenijo. V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo. Veter bo oslabel.

 

Vremenska slika. Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodnim delom Sredozemlja pa je plitvo ciklonsko območje. Od juga priteka k nam topel in dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Nekaj jasnine bo predvsem v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v Gorskem Kotarju in v hribovitem delu Furlanije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije