0 Deljenj 924 Ogledov
Facebook

Obeta se vremensko buren dan: nevihtno nevarna vremenska situacija z debelo točo

22. June, 2019 9:05
924 Ogledov

Nevihtno nevarno vremensko situacijo za danes napoveduje specializirani vremenski portal Neurje.si.

Opozarjajo: Previdno!

Pri Neurje.si so zapisali še: “Danes tekom dneva bodo izpolnjeni vsi osnovni pogoji za nastanek močnejših neviht, ki lahko ponekod ustvarijo debelo točo, močne sunke nevihtnega piša ter silovite nalive. Najvišja, 3. stopnja nevarnosti je izdana za del notranjosti Hrvaške in skrajni vzhod Slovenije, kjer bo največjo nevarnost predstavljala debela toča, 2. stopnja nevarnosti pa velja za ostale dele Slovenije, kjer so prav tako možne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in lokalno debelejšo točo. Karto neviht z obširnejšo napovedjo v besedi si lahko ogledate na naši novi spletni strani. Spodaj so zapisana tudi pomembna pojasnila, ki jih je potrebno upoštevati pri interpretaciji karte, ter podrobnejši opis stopenj nevarnosti. Od začetka proženja neviht spremljajte radarsko sliko padavin, saj lahko z njeno pomočjo najbolje ocenite, v katero smer in kako hitro se nevihte premikajo in predvsem, ali ste morebiti na njihovi poti. Previdno torej!”

Najhuje sredi dne in popoldne

Podobno neprijetna je tudi napoved, ki jo je ob 8. uri zjutaj objavila Agencija RS za okolje (Arso), kjer so zapisali, da bo danes spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na Goriškem in ob morju okoli 29 °C.

Jutri nič bolje

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na zahodu. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo na Primorskem manj verjetne.

Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem do okoli 29 °C.

Opozorilo. Danes so predvsem sredi dneva, popoldne ter zvečer možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo.

V ponedeljek in torek bo sončno in spet vroče. Predvsem v ponedeljek bo na Primorskem še pihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodnik.

Vremenska slika. Nad Severnim morjem je območje visokega zračnega tlaka, nad srednjo in vzhodno Evropo pa se zadržuje vremenska fronta. K nam od jugozahoda doteka vlažen in malce hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu deloma sončno s posameznimi nevihtami. Drugod bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami.

Jutri bo ob Jadranu večinoma sončno, v zaledju lahko nastane kakšna ploha ali nevihta, pihala bo šibka burja. Drugod bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

Več iz te kategorije