0 Deljenj 866 Ogledov

Koncert in skoki v vodi odpovedali! Na plaži ob jezeru umrl 22-letni fant

22. June, 2019 11:28
866 Ogledov
STA

V Velenjskem jezeru je ponoči utonil 22-letni fant, so pojasnili na celjski policijski upravi. Okoli 2.25 je šla oseba plavat, nato pa se ni vrnila na plažo ob jezeru. Posredovali so velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe. Ti so preiskali območje in našli fanta, ki ni več kazal znakov življenja.

Okoliščine dogodka zdaj preiskujejo pristojne službe. Prve ugotovitve kažejo, da ne gre za nasilno dejanje, je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin in dodala, da bo natančen vzrok smrti pokazala odrejena sanitarna obdukcija.

Kaj se je zgodilo?

Potrdila je, da naj bi se 22-letni fant, ki je bil v družbi ob jezeru, ponoči odločil, da bo zaplaval. Ker se nato ni več vrnil iz vode, so prijatelji o tem obvestili policijo. Posredovali so tudi velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe, ki so fanta našli okoli 4. ure, ko ni več kazal znakov življenja.

Skok v poletje

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so medtem sporočili, da zaradi nočnega tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje.

Več iz te kategorije