0 Deljenj 1802 Ogledov

NSi prevzel Kučanov podpornik

31. January, 2018 22:14
1802 Ogledov

Ljudmila Novak je odstopila kot predsednica Nove Slovenije (NSi), poroča Radio Ognjišče. Po porazu na predsedniških volitvah, kjer se Novakova ni uvrstila v drugi krog, kot so napovedovali v stranki, je po poročanju Radia Ognjišče poslanec Jernej Vrtovec dejal, da je za spremembo glasovalo 47 članov sveta stranke.

Vršilec dolžnosti predsednika je postal poslanec Matej Tonin, najbolj prepoznavna politična poteza katerega je bil glas za ohranitev privilegijev bivšega predsednika Milana Kučana. Pisec spletnega portala Spletnicasopis.eu Peter Jančič je na podlagi javno dostopnih podatkov izračunal, da Kučanova privilegirana pokojnina znaša 4500 evrov.

Na vseh prodajnih mestih pa lahko kupite novi Škandal24, v katerem razkrivamo, kako gospodarski program Nove Slovenije funkcionira v praksi, denimo skozi poslovanje podjetij glavnega tajnika Roberta Ilca, ki mu blokade, rezervacije in slaba posojila niso tuja. Prav on je Novakovo pripeljal k Janezu Škrabcu, ta pa Milana Kučana. Preverjali smo, ali je Ilc za to dobil nakazilo.

Odzivi na menjavo Novakove za Tonina so na družabnih omrežjih precej hudomušni.

Več iz te kategorije