0 Deljenj 2502 Ogledov

Nataši Pirc Musar za nič dela 70.000 evrov!

21. November, 2017 6:30
2502 Ogledov

Nataša Pirc Musar bo kmalu bogatejša za 70 tisoč evrov, plačali pa bodo vsi, ki plačujejo RTV-prispevek.

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in Nataša Pirc Musar sta v primeru odprave sklepa o imenovanju Pirc Musarjeve za generalno direktorico RTVS sklenili sodno poravnavo. Javni zavod bo nesojeni generalni direktorici izplačal 70 tisoč evrov odškodnine, kar pomeni, da bo ta denar šel iz žepov plačnikov RTV-naročnine, torej večine slovenskih davkoplačevalcev.

Sodno poravnavo sta Pirc Musarjeva in generalni direktor RTVS Igor Kadunc sklenila 3. novembra. Ob tem sta v skupni izjavi zapisala, da je s tem zaključen več kot tri leta trajajoči spor. Kadunc obžaluje zaplete pri imenovanju Pirc Musarjeve in “za vse s tem povezane neprijetnosti”, so sporočili z RTVS.

Spor, ki se vleče od leta 2014
Iz poravnave izhaja obveza, da bo RTVS Nataši Pirc Musar izplačala odškodnino v višini 70 tisoč evrov v dveh obrokih. Poravnava prav tako določa, da so s tem odpravljena vsa sporna pravna razmerja med obema stranema, poroča STA.

Spor med RTVS in Pirc Musarjevo se sicer vleče že od leta 2014, ko je programski svet najprej za generalno direktorico izvolil Pirc Musarjevo, nato je bilo glasovanje razveljavljeno, imenovan pa je bil Marko Filli. Višje sodišče je lani odločilo, da je bilo to dejanje nezakonito, Pirc Musarjeva pa je napovedala odškodninsko tožbo.

Prvorazredna odškodnina
Višina poravnave je resnično segla v višave, o katerih povprečna Slovenec ali Slovenka lahko samo sanjata. Še posebno, če pomislimo, da Nataša Pirc Musar na RTVS ni oddelala niti dneva kot generalna direktorica. Da gre resnično za absurd brez primere ali, kot je na Twitterju med drugim zapisal nekdanji minister in ekonomist Matej Lahovnik, gre za prvorazredno odškodnino.

Več iz te kategorije