0 Deljenj 66 Ogledov

Prometne, ki so šokirale Slovenijo: Zaradi Rudana umrla kolesarka, nesojeni mister Slovenije usoden za peško

21. november, 2017 6:19
66 Ogledov

Pri sosedih odmeva prometna nesreča, v katero je vpleten Tony Cetinski, pred leti pa so polnili časopisne stolpce naših medijev podobni primeri z znanimi Slovenci na čelu.

Hrvaško je pretresla huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen eden njihovih največjih zvezdnikov na estradi. Pevec Tony Cetinski je namreč pretekli teden v Rovinju povozil 62-letnega Ibrahima Kevljanina, ki je ležal na cesti. Ob tem se spomnimo, da so podobne nesreče z znanim Slovencem v ospredju pred leti polnile tudi časopisne stolpce naših medijev.

Trdi, da s smrtjo kolesarke nima nič
Ena najbolj odmevnih se je zgodila davnega leta 1999, ko je za posledicami prometne nesreče, ki jo je povzročil slovenski pevec Miran Rudan, umrla 47-letna Majda Marija Kolenik. Pevec skupine Pop Design je na Tavčarjevi ulici v Ljubljani z neprevidnim odpiranjem vrat zbil kolesarko, ki je pri tem utrpela tako hude poškodbe glave, da je po prihodu v bolnišnico padla v komo in umrla. Rudan je sicer ves čas trdil, da z nesrečo in smrtjo kolesarke ni imel nič, da s prizorišča nesreče ni pobegnil in da tistega usodnega dopoldneva ni bil pijan, kot so mu očitali nekateri. Otroka pokojne sta pozneje sklenila sodno poravnavo za izplačilo odškodnine za materino smrt, in sicer v višini 60.000 evrov.

Predčasno iz zapora
Malce slabše jo je odnesla Nataša Vodušek, nekdanja veleposlanica v BiH, ki je zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti oktobra 2008 v Sarajevu, v kateri se je huje poškodoval Nijaz Zorlak, bila obsojena na leto dni zapora in prepoved vožnje avtomobila za šest mesecev. Res pa je, da je komisija za pogojni odpust ugodila njeni prošnji za predčasni odpust.

Peter Vilfan

Bil pijan, ni bil pijan
Se še spomnite prometno-alkoholne drame poslanca Desusa Petra Vilfana, ki je trčil v 84-letnega pešca in ga pri tem hudo telesno poškodovan? Ob nesreči je imel 0,32 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, medtem ko dovoljena meja znaša 0,25 miligrama. »V prepričanju, da nisem spil preveč in da sem sposoben za vožnjo, sem se odpravil domov, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodkaje dejal po nesreči. A glej ga zlomka, analiza krvi, ki so jo opravili na sodnem inštitutu za medicino, je pokazala, da je Vilfan za volan sedel pijan in da je bila stopnja alkoholiziranosti pod zakonsko določeno mejo. Res pa je, da je takrat nemudoma odstopil z mesta poslanca, ponesrečencu pa se je opravičil.

Alan Amadej Eferl

Smrt zaradi malomarnosti
Mlajše generacije se zagotovo spomnite Alana Amadeja Eferla, nesojenega mistra Slovenije in udeleženca resničnostnega šova Paradise hotel. Mladenič je povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti, za posledicami katere je maja 2013 umrla 74-letna peška, ki jo je zbil na prehodu za pešce. Obsojen je bil na leto in štiri mesece zapora pogojno s triletno preizkusno dobo, poleg tega mu bila izrečena stranska kazen sedemmesečne prepovedi vožnje avtomobila.

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz puške kalašnikov izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije