0 Deljenj 1502 Ogledov

(NA MEJI KRIMINALA!) Berlin dobil svoj prvi ideologiji LGBT prijazen vrtec, Ljubljana pa edina v Evropi v Mestni hiši dala prostore LGBT-skupnosti

5. October, 2022 15:06
1502 Ogledov

Nemška prestolnica je objavila načrte za vzpostavitev prvega LGBT prijaznega vrtca, v katerem bodo otrokom do petega leta starosti pokazali, kako je biti homoseksualec. Vrtec je med drugim postal tudi predmet polemike, saj je v upravnem odboru tudi sociolog, ki je bil obtožen zagovarjanja pedofilije.

Projekt je nastal na pobudo berlinske gejevske svetovalnice, januarja 2023 bodo tako v prestolnici odprli dnevni center za predšolske otroke, ki se bo osredotočal na “strpnost” in “drugačne načine življenja”. “Samo po sebi je naš koncept enak konceptu drugih vrtcev. LGBTI način življenja bi preprosto moral biti bolj viden,” je povedal vodja načrtovanega objekta.

Več lahko preberete TUKAJ.

Spomnimo ob tem na Ljubljano:

Mesto Ljubljana ima  »certifikat LGTB prijazno« oziroma je vključena v mrežo mavričnih mest, ki izvajajo LGBT-politiko. Ljubljana  je celo edino mesto v Evropi, v katerem so del prostorov Mestne hiše namenili LGBT-skupnosti. Župan Janković očitno to zelo podpira, po drugi strani pa zanikuje pokop žrtev povojnih pobojev, med njimi tudi Romov, na Žalah.

 

C. R.

 

 

Več iz te kategorije