0 Deljenj 2898 Ogledov

Mlada Tea, ki je okužena s koronavirusom doživela nov šok: Strah me je. Strah same sebe. Strah tega, da …

29. March, 2020 10:24
2898 Ogledov

22-letna Tea, študentka arhitekture je ena od Slovenk, okuženih s koronavirusom, ki se je kljub strahu, kako se bo okolica odzvala, javno izpostavila. Odprla je blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Slednja jo je celo spravila v bolnico, a so jo spustili v domačo nego.

Sedaj je sledil nov šok … »Ponovni bris je bil pozitiven. In jaz sem ostala brez besed. Mogoče uspem kasneje spacat skupaj dejansko objavo, trenutno pa ne morem. Se opravičujem,« je zapisala v petek.

Naslednji dan pa je dodala:

»Poskušam si ustvariti sliko o tem, kaj pomenijo. Ja, tako kot ste komentirali mnogi, ne preostane mi drugega, kot pa počakam in zdržim še par dodatnih dni. Koliko? Nimam pojma. Zdravniki so mi tudi danes rekli, da mi bodo nov datum še sporočili. Da morajo tudi oni premisliti, kaj pomeni ponoven pozitiven bris. Ali bo virus v meni še en dan? En teden? En mesec? Kdaj me poklicati na ponovni pregled, da me ne mučijo z vožnjo po nepotrebnem in na meni ne zapravljajo zaščitne opreme in testov, saj jim vsega že tako ali tako primanjkuje. Preden sem izvedela rezultate sem imela vsaj načrt. Vsaj idejo o tem, kako bo potekalo naslednjih nekaj dni. Zdaj tega nimam več. Ne vem kaj pričakovati in kdaj. Seveda sem pred testom pomislila “kaj pa če bo še vedno pozitivno?”, a sem tako močno verjela, da se počutim dobro, da sem zdrava… Tako zelo sem verjela, da sem jemala ponovni bris samo za formalno zadevo, da mi potrdijo, da sem res v redu. Pa mi niso. 

Omenila sem že, da me ves čas spremlja strah, zagozden globoko v moje misli. Zdaj pa si je skopal pot na površje. Začela sem dvomiti in premišljevati vsak svoj gib. Včeraj mi je pobralo besede, motivacijo in voljo. Trudim se, da bi zadevo sprejela na način, ki mi ga pišete v komentarje. “Naslednji bo negativen.” “Saj bo, še malo.” “Najhuje je že za tabo.” “Ostani močna.” Ampak žal, tega v tem trenutku nisem zmožna. 

Strah me je. Strah same sebe. Strah tega, da lahko moj objem nekomu pomeni smrtno obsodbo. «

Več iz te kategorije