0 Deljenj 1852 Ogledov

#Koronavirus: “..nisi videl tiste groze ko ti povedo da si pozitiven, pa se zavedaš da bodo posledično pozitivni vsi ki so s teboj”

29. March, 2020 9:55
1852 Ogledov

Zdravstvena delavka Ksenija Zbičajnik je sinoči na Facebooku objavila iskren zapis, za katerega upamo, da bo dosegel vse, ki se nikakor ne morejo sprijazniti, da v bitki s koronavirusom pomaga le, da ostanemo doma.

Ksenija se z virusom in obolelili srečuje pri svojem delu, zato poziva: “Vidim te in vem da si zunaj. Igraš se na igrišču šel si na izlet. Ne zavedaš se in ne zamerim ti, ker nisi videl dihalne stiske, nisi bil v stiku z bolanim, nisi videl tiste groze ko ti povedo da si pozitiven, pa se zavedaš da bodo posledično pozitivni vsi ki so s teboj. Ne zamerim ti, nevedež si, ki se ti godi krivica ker si ostal brez službe, kavic s prijatelji in nakupovanja. Ne veš kako je gledati ljudi ki prihajajo, ko jih je strah, ko jih boli, ko komaj lovijo sapo. Ni krivo sonce ali sneg, zebe jih zaradi visoke vročine in težko dihajo zaradi vnetih pljuč. Boli jih prsni koš pa ne zaradi teka ampak zaradi virusa. Tudi jaz pogrešam naravo pa Pohorje in tek v gozdu. Rada bi šla v telovadnico in se prešvicala rada bi pila kavico s prijateljico na soncu in se sprehodila ob Dravi. Pasalo bi mi ker sem psihočno utrujena od navodil in pomanjkanja zaščitne opreme. Strah me je. Ti pa nimaš strahu ker si v karanteni. Godi se ti krivica in ne veš zakaj. Jaz ti povem, zato ker ljudje umirajo, ker virus ni viroza ampak ubija. Je kot vojna. Ne veš kje te bo zadelo, če bi padale granate bi bil doma. Teh grant ne vidiš zadanejo te in kot mina hodiš okrog in seješ te žarke. Spomni se na Črnobil, daleč okrog je sevalo. Tako seva. Ostani doma ne bodi orožje bodi zaščita. Bodi pošten in iskren. Utrujeni smo in komaj se borimo a delamo, trgamo, dajemo vse od sebe, daj tudi ti. Ostani doma. Ostani zdrav. Samo to te prosim. ❣”

Za vse, ki ste razumeli in bi želeli, da razumejo tudi drugi, je spodaj zapis, ki ga lahko delite

Več iz te kategorije