0 Deljenj 708 Ogledov

MINISTER ERJAVEC MENI, DA VOJAKI PRETIRAVAJO Čevlji so v redu, pri minus 20 on ne jamra

12. November, 2018 21:36
708 Ogledov
STA

Obrambni minister Karl Erjavec je danes v zvezi s poročanjem medijev o neprimerni obutvi slovenskih vojakov na vojaški vaji Nata na Norveškem dejal, da s terena ni bilo prijav v zvezi z opremo, vojaki pa so bili opremljeni po standardih Nata. “Samo eden od častnikov je dejal, da ga je zeblo,” je pojasnil minister, ki je že naročil preiskavo.

Kot je danes dejal Erjavec ob robu sestanka DeSUS na temo lokalnih volitev, po njegovih informacijah nihče od sodelujočih na vajah ni dobil ozeblin.

Erjavec je seznanjen tudi z znamko čevljev, ki so jih nosili vojaki, in, kot je pojasnil, ima takšne tudi doma. “Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne v tolikšni meri, da bi zaradi tega jamral,” je dejal.

Pomanjkljiva oprema

“Naši vojaki so opremljeni po standardih zveze Nato,” je še zatrdil minister. Zahteval je že primerjavo, kako so bili oblečeni vojaki preostalih vojsk, ki so delovali na istem območju kot Slovenska vojska. “Zagotavljam vam, da s čevlji ni nič narobe, da zadostujejo standardom. Mislim, da gre za pretiravanja,” je pojasnil minister.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi imeli slovenski vojaki na Norveškem pomanjkljivo opremo.

STA

Več iz te kategorije