0 Deljenj 1721 Ogledov

Milan Brglez dobil ponudbo, gre za vezano trgovino

28. June, 2018 9:11
1721 Ogledov
© Borut Peršolja/DZ

“Predsednik SD Dejan Židan je danes klical Milana Brgleza in mu ponudil mesto vodje poslanske skupine SD, če prestopi v SD,” nam je sinoči zaupal politični insajder. Informacijo, da naj bi postal član stranke SD in celo vodja poslanske skupine stranke dopredvčerajšnji poslanec stranke SMC in donedavni predsednik državnega zbora Brglez, poskušamo od sinoči preveriti pri obeh, Židanu in Brglezu, a na vprašanja, ki sta jih prejela na svoja poslanska e-maila in jih v celoti objavljamo v nadaljevanju, do objave prispevka nista odgovorila. Brglez se je oglasil po objavi, njegovo pojasnilo objavljamo v okvirju, kjer so zapisana vprašanja.

SD je na volitvah tretjega junija dobila deset poslancev, prav toliko kot SMC, iz katere so na ponedeljekovem izvršilnem odboru Brgleza soglasno izključili. SD bi se z Brglezem v svojih vrstah znatno okrepila napram Levici, ki ima sicer devet poslancev. Glede na pretekli mandat, ko so se Brglezeva stališča pogosto bolj kot s stališči SMC ujemala s tistimi, ki so jih zastopali v Levici, pa insajderji ocenjujejo, da se bo Brglez pridružil tej skrajno levi skupini, ki bi bila v tem primeru po moči v parlamentu izenačena z SD.

Na fotografiji sta poslanski skupini Levice in SD. Inasajderji pričakujejo, da bo prazen sedež med Miho Kordišem iz Levice in Matjažem Nemcem iz SD.

Spoštovani gospod Dejan Židan,

v zvezi z Vašo današnjo ponudbo gospodu Milanu Brglezu nas zanima:
– ali je gospod Milan Brglez sprejel Vaše povabilo v poslansko skupino SD?
– ali bo gospod Milan Brglez novi vodja poslanske skupine SD?
– ali ste ponudbo gospodu Milanu Brglezu, naj postane vodja poslanske skupine SD, uskladili z vsemi poslanci SD?

Spoštovani gospod Milan Brglez,

glede na današnjo ponudbo Dejana Židana nas zanima:
– ali boste prestopili v SD?
– ali boste sprejeli ponudbo gospoda Židana in postali vodja poslanske skupine SD?

Po objavi prispevka se je oglasil Milan Brglez in zapisal: “Nič od vprašanega ne drži.”

Več iz te kategorije