0 Deljenj 703 Ogledov

(KRUTA RESNICA!) Golobova vlada nam bo vzela 120 milijonov evrov!

17. November, 2022 12:52
703 Ogledov

 

Poslanci bodo danes na izredni seji potrjevali spremembo zakona o dohodnini, s katero Golobova vlada predlaga odpravo nekaterih davčnih razbremenitev, potrjenih spomladi, v času prejšnje vlade Janeza Janše.

Po navedbah finančnega ministra Klemna Boštjančiča (Gibanje Svoboda) bo država samo v letu 2023 pobrala za 120 milijonov evrov več dohodnine, kot če bi še naprej veljal trenutno veljavni zakon. To pomeni, da bodo plačniki dohodnine skupno ob 120 milijonov evrov.

Prav tako ne bo prišlo do dodatnega zmanjšanja pobrane dohodnine v letih 2024 in 2025.

Golobova vlada tako jemlje denar ljudem. Spomnimo. Prejšnja, Janševa, vlada je sprejela zakon, po katerem bi vsak zaposleni do leta 2025 postopoma letno prejel eno neto plačo več. Dohodnina bi bila nižja zaradi spremembe splošne olajšave. To zdaj Golobovi ukinjajo.

Hkrati dvigujejo stopnjo davka v najvišjem dohodninskem razredu (s 45 na 50 odstotkov), kar pomeni dodatno davčno obremenitev za visoko kvalificirane in izobražene zaposlene.

Ob vsem tem še spomnimo, da je Robert Golob pred volitvami na veliko obljubljal, da bodo mladi do 30. leta oproščeni plačila dohodnine, če si rešujejo svoj stanovanjski problem. No, tudi na to je zdaj pozabil, mladim zdaj namenjajo zgolj 1300 evrov dohodninske olajšave.

Spremembe so predvidene tudi pri obdavčitvi samostojnih podjetnikov (s. p.), ki so vključeni v sistem normiranih odhodkov. Zanje bo veljalo, da se jim priznani normirani odhodki znižajo z 80 na 40 odstotkov, če dosegajo 50.000 evrov prometa.

J. M., mojadolenjska.si

(Foto: pixabay.com)

Več iz te kategorije