0 Deljenj 1004 Ogledov

#Koronavirus: Omejitev gibanja zaradi tistih, ki nagajajo vladi!

22. December, 2020 12:09
1004 Ogledov

V ponedeljek so v Sloveniji ob 5763 testih potrdili 1474 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 25,6 odstotka, je prek Twitterja sporočila vlada. V bolnišnicah so zdravili 1261 bolnikov s covidom-19, 207 pa jih je potrebovalo intenzivno nego. Umrlo je 39 covidnih bolnikov.

Omenjeno število testov in okuženih se nanaša na testiranje s PCR testi. Skupaj s hitrimi testi pa je bilo v ponedeljek opravljenih 7416 testiranj, potrjenih pa 1504 novih okužb. Delež pozitivnih testov je tako znašal 20 odstotkov, je na novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid Jelko Kacin. Iz bolnišnic so v ponedeljek skupaj odpustili 119 ljudi. Zdravili so 10 bolnikov manj kot v nedeljo, intenzivno nego pa je potreboval eden manj, je še razvidno iz podatkov vlade. 
Notranji minister Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci vlade predstavil vsebino včeraj sprejetega odloka vlade, ki narekuje kako se bomo obnašali med prazniki.  Hojs je na vprašanje, zakaj za omenjena dneva praznovanj niso odpravili omejitve gibanja v nočnem času, ki še vedno velja od 21. ure zvečer in 6. uro zjutraj, odgovoril, da je vlada o tem razpravljala dlje časa. 
»Veliko število je tistih, ki vladi nagajajo in bi takšno dikcijo v spremembi izkoristili in ob enajstih, dvanajstih, dveh ponoči stali na kakšnem mestnem trgu in to pojasnjevali s tem, da prihajajo ali odhajajo z zasebnega obiska, kar bi bilo seveda jasno in očitno izigravanje odloka. Zato smo se ga odločili obdržati in s tem na nek način tudi razremeniti tiste, ki morajo biti v teh dneh v polni delovni pripravljenosti, torej policijo, redastvo, inšpekcijo,« je bil jasen.

Več iz te kategorije