0 Deljenj 565 Ogledov

Arso napoveduje, kako se bodo za praznike širile padavine

22. December, 2020 6:27
565 Ogledov

Danes bo sprva oblačno in ponekod megleno, v vzhodni polovici Slovenije bodo krajevne padavine, so v napovedi ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne se bo predvsem na vzhodu delno razjasnilo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 3 do 7, drugod od 8 do 12 °C.

Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 13 °C.

Obeti. V četrtek se bo povsod pooblačilo. Sprva bo deževalo v zahodni in osrednji Sloveniji, zvečer in v noči na petek pa se bodo padavine razširile na vso državo.

V petek bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Meja sneženja se bo spuščala. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

Vremenska slika. Nad severno Evropo je ciklonsko območje, topla fronta se prek srednje Evrope in Alp pomika proti vzhodu. Za njo bo v višinah z vetrovi zahodnih smeri pritekal še nekoliko toplejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Prevladovalo bo oblačno in megleno vreme, le v notranjosti Hrvaške se bo delno razjasnilo. Krepil se bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije