0 Deljenj 1699 Ogledov

#Koronavirus: Na Hrvaškem največje število novih okužb v enem dnevu od 1. aprila, strokovnjaki napovedujejo črni scenarij

25. June, 2020 15:58
1699 Ogledov

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili še 95 primerov okužb z novim koronavirusom, so danes sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. Gre za največje število novih okužb v enem dnevu od 1. aprila, ko so imeli 96 primerov. Največ novih primerov so zabeležili v Osiješko-baranjski županiji ter na območju Zagreba.

Današnja številka na novo okuženih je tudi sicer druga najvišja v enem dnevu v celotnem obdobju pandemije od sredine marca. Neodvisno zdravstveno raziskovalno središče na Univerzi v Washingtonu, Inštitut za zdravstvene meritve in vrednotenje (IHME), je na svoji spletni strani medtem objavilo nove ocene števila smrti zaradi koronavirusa na Hrvaškem.

V Sloveniji so v sredo ob 1212 testih potrdili šest okužb z novim koronavirusom, in sicer dve v Škofji Loki, po eno pa v Ljubljani, Kopru, Preboldu in Kungoti. Doslej so skupaj potrdili 1547 okužb, 696 pri moških in 851 pri ženskah. V bolnišnici zdravijo sedem bolnikov s covidom-19, dva potrebujeta intenzivno nego, je vlada objavila na Twitterju.

Do konca avgusta naj bi po teh podatkih umrlo več kot 600 ljudi zaradi koronavirusa, do začetka oktobra pa več kot 1400. Ocene so milejše le, če bodo vsi nosili zaščitne maske – takrat bi lahko imeli konec septembra približno 270 smrti.

Več iz te kategorije