0 Deljenj 773 Ogledov

Danes plohe in nevihte verjetnejše na severu, jutri bo vremensko izpostavljena cela Slovenija

25. June, 2020 10:05
773 Ogledov

Danes bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v severni polovici Slovenije, so v napoved ob 10. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Ponoči se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v večjem delu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 °C.

Jutri bo večinoma sončno, zlasti v severni Sloveniji bodo popoldne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 31 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad Alpami in delom srednje Evrope zadržuje jedro hladnega in vlažnega zraka, ki nekoliko vpliva tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v krajih severno od nas.

Jutri bo povečini sončno, v Alpah pa spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

Več iz te kategorije