0 Deljenj 510 Ogledov

Jutri se vrača mraz, v soboto pod ničlo tudi čez dan

11. February, 2021 6:25
510 Ogledov

Zjutraj bo še pretežno oblačno s kakšno snežno ploho ali kapljo dežja, čez dan pa se bo od severozahoda postopno jasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 10 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Predvsem v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo pretežno jasno, sredi dneva se bo ponekod prehodno oblačnost povečala. Burja na Primorskem bo prehodno nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -14 do -6, v krajih z burjo okoli -2, najvišje dnevne od -6 do 0, na Primorskem okoli 4 °C.


Obeti. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in mrzlo. Na Primorskem bo v soboto pihala zmerna do močna burja, ki bo v nedeljo oslabela, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter.

Vremenska slika. Območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto se je pomaknilo nad osrednji in vzhodni Balkan. Od severa doteka k nam mrzel in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Dopoldne bo sneženje ponehalo tudi v krajih južno od nas, čez dan se bo od severa jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala povečini šibka, v Kvarnerju zmerna do močna burja.

Jutri bo pretežno jasno in mrzlo, burja ob severnem Jadranu bo prehodno nekoliko oslabela.

Več iz te kategorije