0 Deljenj 1025 Ogledov

Izdano najvišje opozorilo! Pričakovati je razlivanje rek

19. September, 2017 9:26
1025 Ogledov
iStock

LJUBLJANA – Padavine po Sloveniji bodo po napovedih Agencije za okolje (Arso) vztrajale še cel dan. Tako je danes pričakovati ponovna razlivanja rek na območjih vzhodne, severovzhodne, južne in osrednje Slovenije. Močneje bodo narasle tudi Savinja, Sava v spodnjem toku, Mura in Drava. V noči na sredo lahko reke ponekod poplavijo tudi v večjem obsegu.

Povečale se bodo tudi površine ojezerjenih kraških polj, napovedujejo na Arsu in dodajajo, da bo v dobrih 24 urah, to je od ponedeljka zvečer do noči na sredo, v večjem delu države padlo od 40 do 80 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno pa lahko tudi prek 100 litrov na kvadratni meter.

Reki Krka in Ljubljanica sicer že več dni poplavljata na območjih pogostejših poplav. Medtem ko so se v ponedeljek poplavljene površine ob Ljubljanici in Krki ter njunih pritokih prehodno nekoliko zmanjšale, se bodo danes čez dan ponovno pričele povečevati.

V oddelku za hidrološke napovedi so sicer za porečja Ljubljanice, Krke, Sotle, Dravinje, Spodnje Drave, Pesnice in Ščavnice za danes in noč na sredo izdali drugo najvišje, oranžno opozorilo, ki predvideva poplave.

Več iz te kategorije