0 Deljenj 1274 Ogledov
STA

IZ TISKANE IZDAJE: ŠKANDALOZNO Sodnica Dunja Franken ovira preiskavo NLB

5. January, 2018 16:20
1274 Ogledov

Preiskava poslanskih preiskovalcev pod vodstvo Anžeta Logarja, ki ugotavlja zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, je ponovno naletela na oviro. Ko so želeli podatke o državni NLB, je sodnica Dunja Franken od komisije želela dodatne utemeljitve in pojasnila.

»Gre že za drugi primer, ko sodnice v primeru NLB nismo uspeli prepričati,« je povedal . Komisija je zahtevala seznam obiskov politikov, javnih funkcionarjev, kreditojemalcev in preostalih bolj ali manj javnih oseb pri upravi NLB. »Zahtevali smo seznam obiskov vseh predstavnikov vlad od leta 1997 do nastopa te preiskovalne komisije. Gre za približno 150 oseb, skupaj s svetovalci, lobisti in kreditojemalci, ki so pristali na slabi banki,« je pojasnil razsežnosti preiskave.

Foto: STA

Podatke potrebujejo, ker je komisija pri svojem delu naletela na primere, ko se je odločitev banke o posojilu spremenila neposredno po obisku javnega funkcionarja. Če bo sodnica zavrnila zaseg in bo zadeva romala na višje sodišče, ki bi tudi lahko zavrnilo zahtevo, potem preiskovalni komisiji ne bo ostalo nobeno sredstvo, prek katerega bi lahko prišla do podatkov.

Več iz te kategorije