0 Deljenj 2119 Ogledov
facebook

IZ TISKANE IZDAJE Devet glasov DeSUS proti višjemu regresu za upokojence

6. December, 2017 13:52
2119 Ogledov

LJUBLJANA – Julijana Bizjak Mlakar, Tomaž Gantar, Ivan Hršak, Benedikt Kopmajer, Marija Kotnik Poropat, Marija Antonija Kovačič, Marinka Levičar, Uroš Prikl in Peter Vilfan so imena devetih poslancev, ki so bili v parlament izvoljeni kot predstavniki stranke DeSUS (Demokratična stranka upokojencev Slovenije). Da so upokojenske volivce z marketinško potezo potegnili za nos, so dokazali ob glasovanju o višjem regresu za upokojence – četica Karla Erjavca iz parlamenta je bila proti!

Poslanska skupina nepovezanih poslancev je višji regres za upokojence predlagala ob sprejemanju sprememb proračuna za prihodnje leto. Predlog je dobil 35 glasov podpore, jeziček na tehtnici pa so bili prav Erjavčevi poslanci; če bi samo dva pritisnila tipko za, bi upokojenci dobili višji regres.

Ne gre pozabiti, da ima DeSUS v vladi ministra Gorazda Žmavca, ki je, kot smo ekskluzivno razkrili v tedniku Škandal24, v tem mandatu samo s službenega mastercarda za reprezentanco potrošil neverjetnih 16.737 evrov! To pa je znesek, s katerim mora upokojenec, ki ima po 40 letih dela minimalno pokojnino, ki znaša 500 evrov, preživeti tri leta. Dokaz več, da Karl Erjavec in njegova politična ekipa s parolami, da so stranka, ki skrbi za upokojence, ne mislita resno.

Več iz te kategorije