0 Deljenj 1140 Ogledov

ŽENSKA UMRLA NA KRAJU NESREČE Pobeglo povzročiteljico našli v Lipici

6. December, 2017 16:12
1140 Ogledov

LIPICA, BAZOVICA – Koprska policijska uprava je v torek ob 20.15 prejela prijavo, da je pred približno eno uro v Bazovici v Italiji nekdo z osebnim avtomobilom povozil žensko in pobegnil s kraja nesreče. Ker je obstajala verjetnost, da je voznik odpeljal naprej v Slovenijo, so koprski policisti nemudoma začeli iskanje vozila in ga dejansko našli v Lipici.

V Lipici so našli osebni avto, na katerem je bila razbita desna stran in luč, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Do osebnega vozila je nato kmalu pristopila 68-letna državljanka Italije, ki je policistom povedala, da je vozila sama in naj bi pred kratkim v Bazovici trčila v drevo, zatem pa odpeljala naprej proti Lipici.

Policisti so opravili ogled vozila, žensko pa odpeljali na Policijsko postajo Sežana ter jo zaslišali. Odpeljali so jo tudi v tamkajšnji zdravstveni dom na strokovni pregled. Po končanem postopku so jo izpustili, vse zbrane podatke pa bodo policisti posredovali tožilstvu.

Kot poroča današnji časnik Primorski dnevnik, je bila v Bazovici povožena 85-letna državljanka Italije, ki je hodila peš ob robu ceste proti Sloveniji. Pri tem jo je neznani osebni avto zadel od zadaj z desnim delom vozila. Priletno peško so reševalci dalj časa oživljali, vendar ji žal ni bilo pomoči in je umrla na kraju nesreče.

Več iz te kategorije